Tokat Valisi Cevdet Can, Selçuklu ve Osmanlı döneminde altı büyük şehirden biri olan Tokat’ı geçmişinden geleceğe taşıma hedefinde olduklarını söyledi.

Tokat Valisi Cevdet Can, Basın İlan Kurumu ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerini makamında kabul etti. Basın İlan Kurumu (BİK) Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Mustafa Arslan, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Sefa Özdemir, Tokat Gazeteciler Televizyoncular Radyocular Dernek Başkanı İhsan Uluözlü ve yerel basın kuruluşu temsilcileri katıldığı ziyarette Vali Can, basının bir şehrin dışarı açılan penceresi olduğunu kaydetti. Selçuklu ve Osmanlı döneminde altı büyük şehirden biri olan Tokat’ı geçmişinden geleceğe taşıma hedefinde olduklarını ifade eden Vali Can, “Yapılan işlerde toplumsal faydanın gözetilmesi gerekiyor. Amacımız milli ve manevi değerlerimizin, işimizin, çalıştığımız şehrin itibarını artırmak ve dolayısıyla ülkemizin itibarını artırmak. Bu gayeyi hepimiz gerçekleştirdiğimiz zaman dünyada hatırı sayılır bir ülke olacağız” dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ise yaptığı konuşmada seksen tane meslek örgütü, gazeteciler cemiyeti (bine yakın gazete) ve derneğin kendileriyle birlikte olduğunu kaydetti. Anadolu’da faaliyet gösteren basınla ilgili mevzuat değişiklikleri konusunda çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kolaylı, yeni çıkan mevzuatlarla ilgili olarak yerel basın kuruluşlarını bilgilendirdiklerini söyledi.

Vali Cevdet Can, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı’ya ziyaretin anısına Tokat Valiliği yeni logosu baskılı tablo hediye etti.