Tokat Valisi Ömer Toraman, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, basın kuruluşlarının demokrasinin güçlenmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü dolayısıyla yayınlanan mesajda Tokat Valisi Ömer Toraman: "Ülkemizde halen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ve 24 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayram olarak kutlanması Türkiye’de yazılı, görsel ve işitsel yayınların geldiği önemli konumu göstermektedir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayan, halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları demokrasinin güçlenmesine büyük katkı sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Vali Toraman mesajının devamında şunları kaydetti.

"Toplumdaki çok sesliliğin ve düşünce özgürlüğünün gelişmesinde ve korunmasında çok önemli görevler ifa eden basın mensuplarımızın; sorumluluklarının bilinciyle hareket etmeleri, hukukun evrensel standartlarına bağlı kalmaları ve basın özgürlüğünün istismar edilmemesinin yanı sıra; doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata ve kişi haklarına saygı gibi ilkelerin de gözetilmesi büyük önem arz etmektedir. Basınımızın değerli mensuplarının bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu ilkeleri üstün tutacağına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle Basında Sansürün Kaldırılışının yıl dönümü, Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyor, basın camiamızın tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi sunuyorum."