24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde bir program düzenlendi.

Programa, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, kamu kurum müdürleri, askeri erkan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programda ilk olarak mesleğe yeni başlayan öğretmenler ve meslekte emekli olan öğretmenler için her iki kuşağı temsilen birer konuşma yapıldı.

Vali Öz yaptığı konuşmasında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verilmesi dolayısıyla ilan edilen 24 Kasım Öğretmenler Gününün bir başkasını daha bugün hep birlikte yaşıyoruz. Öğretmenlik mesleği çok kıymetli, fedakârlık isteyen, her zaman minnet ve şükran duyulan bir meslektir. Zaman zaman öğretmenlerimizin yaşadığı bu duygu ve güzellikten ötürü öğretmenlik mesleğinin kıskanmıyor değiliz” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise, 24 Kasım 1928’de Bakanlar Kurulu kararıyla Mustafa Kemal Atatürk’un ‘Baş öğretmen’ olarak ilan edildiğini kaydederek, “Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun verdiği bu önem bütün milletimizin gönlünde ki yüreğinde ki önemdir. Bu kutsal mesleğin mensupları öğretmenlerimizi biz de çok seviyoruz. Millet olarak Trabzon halkı olarak. Ve onların bizleri hepimizi şuan da Anaokulundan, Üniversiteye kadar olan tüm insanlarımızı sadece eğiten değil öğreten, sadece öğreten değil eğitim ve verdikleri ahlak prensipleriyle birlikte iyi insan olarak yetişmelerinin asli unsuru olan öğretmenlerimizin hepsinin önünde saygıyla eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğretmenliğin mesafeleri kat eden bir sevda abidesi olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş da, “Cehalete karşı bir siper, imkansızlıklara karşı yılmaz bir savaşçıdır öğretmen. Bir sevda işidir öğretmenlik. Emrah’tan bir yanık türkü, Veysel’in yaralı yüreği ile dost diye tabir edilen kara toprak, hicranı tadında bir ulu deyiş, Ferhat’ın Şirine kavuşma mücadelesi, yahut Leyla nazarında Mecnun sevdasıdır öğretmenlik. Öğretmenlik ayrıca toplumun rehberi ve önde giden gönül erleridir” diye konuştu.

Programda Vali Öz, il genelinde emekli olan öğretmenleri temsilen bazı öğretmenlere hizmet şeref belgelerini verdi. Ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ile program sona erdi.