AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Ekim ayı Danışma Meclisi toplantısı, TBMM Grup Başkan Vekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın katılımıyla Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Aydın, birliği çözüm sürecine sonuna kadar devam edeceklerini belirterek kardeşliği sağlayacaklarını söyledi.

Toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Safiye Seymenoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve teşkilat mensupları katıldı.

İlk olarak söz alan AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ilçe kongreleri öncesindeki en son danışma meclisini yaptıklarını ifade ederek, "AK Parti, kurulduğu günden günümüze kadar teşkilat mensuplarıyla birlikte çok büyük başarılara imza attı. Milletvekillerimizi, hükümetimizi, kurucu genel başkanımız, efsanevi başbakanımız ve şimdiki cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte dünyanın en iyi ülkesi arasında yer aldık. Bunda en büyük pay yeni nesilimizindir. Yeni nesilimizin partisi olan AK Parti’de milletimizin emanetine layıkıyla çıkan tüm teşkilatımız milletin duasına mazhar olmayı hak etti. Bu dualar karşılığında hizmetlerimiz yeni teşkilatlarımızla devam edecektir. Yeni ve büyük Türkiye için büyük mücadeleler verirken, Türkiye’nin önüne set çekmeye hazırlanan büyük güçler 28 Şubat’la ülkenin önünü tamamen kesmeye çalışırken, o sırada milletimiz AK Parti’yi doğurmuş. Yine darbe girişimleri durmamış en sonunda anayasa referandumuyla birlikte ’Yeter artık tamamen söz milletin’ anlayışı gerçekleşmiştir. Kendi içimize aldığımız kişiler CIA ve MOSAD’ın oyununa soyunmuş, Ergenekon’u ve İsrail’le ilgili tüm şiddeti kınamamakla, paralel yapılanmayla birlikte azmış ve bir manada kudurmuş tavırlarıyla Türkiye’yi AK Parti’yi ve hatta pervazısca dünya liderini ablukaya alacağını zannediyor. Milletimizin desteğini sonuna kadar alan Başbakanımızla birlikte paralel yapı gereken dersi almıştır. Bayrağımıza, milletimize, gelenek ve göreneklerimize hepsinden önemlisi dinimize karşı yapılan bu saldırıda birilerin hesabı varsa cenab-ı Allah ondan hesabını sorar. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği zaman paralel yapı hiç bir zaman başarılı olamayacaktır. AK Parti’nin Trabzon teşkilatları üzerine düşeni her zaman fazlası ile gerçekleştirmiştir. İlçe başkanlarımızı tekrar tebrik ediyorum. AK Parti’de kongreler her zaman şölen içerisinde geçmiştir. AK Parti’de demokrasinin en güzel örneklerini gördük ve görmeye devam ediyoruz. Neden tek listeyle seçime gidiliyor bu nasıl bir demokrasiyle kendi kafalarını karıştırıyor. Belediye başkanları, meclis üyeleri, ilçe başkanlarının belirlenmesinde de biz daima istişareyle devam ediyoruz. Başarımız bunun en büyük göstergelerinden bir tanesidir. Birlik ve beraberlik içerisinde 18 ilçemizde 18 adayla ve iyi istişare ile seçimlere gireceğiz. Demokrasi sandıkta tecelli etmiştir. Milletimizin Trabzon’da yüzde 40’larla başlayan AK Parti atılımını yüzde 71’lere çıkarmıştır. Şimdi yeni Türkiye’nin yeni başbakanı ve Türkiye’nin ihtiyacı olan önemli değerli bir bilim ve siyaset adamı ve dünyada uluslararası politakının emsalsiz değeri Ahmet Davutoğlu ile birlikte aldığımız oyları korumanın yanı sıra üzerine çıkarmak için daha da çok çalışacağız. 2015 seçimlerinde yüz akımız baş tacımız belediye başkanlarımızın büyük hizmetleriyle vatandaşımızın yanına gideceğiz ve 2023 hedefine ulaşmak için oy istemeye başlayacağız” dedi.

TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın,gündemle ilgili konuları dile getirerek her ne pahasına olursa olsun çözüm sürecini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Aydın,”AK Parti ile birlikte siyasette hiç bir şey eskisi gibi olmayacak demiştik. Yeni ve temiz bir sayfayı millet adına açtık. İlkeler üzerine siyaset yapacağız dedik. Bizim değerlerimiz var dedik. Milletin değeri ne ise bizim değerimiz o dedik. Millet adına siyaset yapacağız dedik. Yapacağımız tüm hizmetlerin tüm yatırımların tüm çalışmaların merkezinde insan olacak dedik. Ülkenin 77 milyon insanın hepsi değerli olacak dedik. Bizim insanımız birinci sınıf dedik. Bir ve beraber kardeş olalım dedik. Bugün gelinen noktada 7 bölgede de AK Parti Türkiye birincisi oluyorsa, bu milletin geleceği için biz özlem olarak bulunuyorsa bunları başarabildik. Tam bunu başardık derken özellikle birlik ve kardeşlik sürecinde çok ciddi adımlar artık. 2 yıla yakın bir süredir şehit cenazesi gelmiyor. Milletin efendi olabilmesi adına, bu milletin önünün açılması noktasında ciddi adımlar attık. Muhalefetin hayal dahi kuramayacağı bir çok adımları attık. Bunları bu millet için yaptık. Bazen, aleviler bazen dindarlar bazen Kürtler bazen başka etnik ve mezhepsel gruplar geçmişte ötekileştirildi, yalnızlaştırıldı hatta tek parti sisteminde inkar edildi, yok sayıldı. İşte böyle bir düzen, böyle sıkıntılı bir süreç, ülkede ciddi sıkıntıları beraberinde getirdi. Baskı ve zorla birilerini kendine benzetmeye çalışırsan, bugün Suriye’de yaşanan hadiseler benzer hadiselerdir. Kürt olmak, Türk olmak, Arap olmak bunlar bizim elimizde değil. Bunlar ne övünülecek ne de yerinecek şeylerdir. Takdir-i ilahidir bunlar. Allah, Müminler ancak kardeştir der. O halde kardeşlerin arasının düzelmesi gerekir. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Önemli olan adam olmaktır, adam olabilmeyi başarabilmektir. 77 milyon insanın kim olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun AK Parti olarak o insanlara hizmet etmeyi boynumuzun borcu bildik” dedi.

"KARDEŞLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ"

Çözüm süreciyle birlikte kardeşliği sağlayacaklarını kaydeden Aydın, “Kardeşliği sağlıyacağız. Ama biz birlik dedikçe, kardeşlik dedikçe birileri hep bölücülükten bahsetti. Birileri hep ayırımcılıktan behsetti. Neye mal olursa olsun çözüm sürecini sonuna kadar hep birlikte devam ettireceğiz. Çözüm süreci kamu düzeninin alternatifi değildir. Kim ne derse desin kamu düzenini sağlamak durumundayız, sağlayacağız. Devlet ne tedbirler alması gerekiyorsa o tedbir alınacaktır” dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, milletine hizmet etmek isteyen AK Parti hiç bir zaman problemlerden kurtulamadığını belirtirken Milletvekili Safiye Seymenoğlu’da Trabzon’un her zaman üzerine düşeni yaptığını söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise "Meclisimizin içinde bulunup demokrasiden nasibini almayan, Güneydoğu’yu kan gölüne çevirmeye gayret edenlere halkımız müsaade etmeyecek. Demokrasiden nasibini almayanlara kimse itibar etmesin. Bu ülkeyi omuzlarında taşıyan siz teşkilat mensuplarımızsınız. Trabzon büyükşehirde ve ilçeleremizde büyük başarılara imza atan siz teşkilat mensuplarımızı tebrik ediyorum. İlçe ve il kongrelerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı tüm kademeleri ile birlikte hiç bir şekilde müdahil olmayacak. Hepimiz kardeşimizsiniz. Hepinizi kucaklamak vazifesinde ve onun bilincinde ve şuurundayız. Aynı birlik ve beraberlik sürerken, şu adayı, bu adayı destekliyor diye duyarsanız kattiyen inanmayın. Hepinizi aynı sevgi ve saygı ile kucaklayacağız."

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhmamet Balta,Trabzon’a daha iyi hizmet için çalışacaklarını belirtti.

Konuşmalarının ardından partide üç dönemini dolduran ilçe başkanlarına plaketleri verildi. Hayrat İlçe Başkanı Salih Öztel’e plaketini TBMM Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Araklı İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş’a plaketini AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Arsin İlçe Başkanı Farabi Hacıhasanoğlu’na plaketini ise AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu takdim etti.