AK Parti Trabzon’da yapacağı İl ve ilçe kongreleri öncesi 18 ilçe delege seçimi için sandık başına gitti. Her ilçede AK Parti üyeleri, 400 delege için kurulan sandıklarda oy kullandı.

AK Parti’nin AK Parti Trabzon Teşkilatı delege seçimleri start verdi. Bugün 18 ilçeden Ortahisar, Maçka, Akçaabat Yomra, Arsin, Araklı, Sürmene, Of, Vakfıkebir, Çarşıbaşı ve Beşikdüzü ilçelerinde delege seçimi gerçekleştirdi. Saat: 10: 00 başlayan delege seçimlerine katılım beklenin üzerinde olurken AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, delege seçimleri için kurulan bazı sandıkları ziyaret ederek, çalışmaları yerinde gördü.

Delege seçimlerinin hayırlara vesile olmasını dileyen İl Başkanı Günnar “Teşkilatların en önemli karar organları olan kongrelerin ilk adımını ve en temel noktası sayılan delege seçimlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek “ Yeni Türkiye’nin ilk adımını da mahallelerdeki delege seçimleri ile başlattık. 25-26 Ekim tarihleri arasında 18 ilçe, 691 mahallemizde kurulan sandıklarda oylar kullanılıyor. Trabzon ve 18 ilçesinde tüm mahallelerinden 104 bin parti üyesi oy kullanacak ve her ilçede 400 delege seçilecek. Ortahisar İlçemizin de 85 mahallesinde kurulan 7 bölgede de yine delegelerimiz oylarını kullanıyorlar. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla çeşitli ilçelere bağlı mahallelerimizde denetimlerimiz yaptık. Yeni Türkiye’nin imarında siz delegelerimizle birlikte olacağız. Yeni kadrolarımızı ve yeni ekiplerimizi kuracağız. Bunların da ilk adımlarını sizlerle beraber atmış oluyoruz. İnşallah önümüzdeki 2015 seçimlerinde bu delege kardeşlerimizle birlikte, ilçe başkanlarımızla yeni bir ruhla daha güzel hizmetler yapıp ve daha yüksel oylar alarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Öte yandan Köprübaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Şalpazarı, Tonya ve Düzköy ilçelerinde 26 Ekim Pazar günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek delege seçimleri çoğunluk sağlanamaması halinde aynı gün saat: 14:00 ila 16:00 arasında yapılacak.