Trabzon Kuyumcu ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, sektörün Türkiye ekonomisinin can damarı durumunda olduğunu belirterek, esnafların torba yasadan faydalanmaları için bağlı bulundukları odaya başvurmaları gerektiğini söyledi.

Trabzon Kuyumcu ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, İstanbul’da gerçekleştirilen Türkiye’deki tüm Kuyumcular Odası Başkanları toplantısı hakkında, yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdi.

İstanbul’da gerçekleştirilen toplantının meslek adına çak faydalı geçtiğini belirten Yazıcı, "Yeni çıkan 6552 sayılı kanunun (torba yasa) değerli taş olan pırlanta’da ÖTV’nin kaldırılması, pırlantanın sadece işçilikte KDV alınması yönündeki kararların yüzde 18 olarak belirlenmesi ve bunun yanı sıra ithal edilen pırlantanın Türkiye’de işlenip yurt dışına ihraç edileceğini, Türk ekonomisine katkı sunacağı Bakanlıkça yapılan görüşmelerde Türk Kuyumculuğunun önünün açılması noktasında tüm yetkiler tarafımıza verilmiştir"dedi

Kuyumculuk sektörünün Türkiye yönünden çok önemli bir sektör olduğunu belirten Yazıcı, "Sektörümüz Türk ekonomisinin can damarı durumundadır.Kuyumculuk sektöründe kayıt dışının önlenmesi, esnaflarımızın torba yasadan faydalanabilmeleri için üye, aidat, geçmiş dönemlere ait vergi borcu ve bağ kur borçlarında kolaylık getirilmiştir. Ancak üyelerimizin bundan yararlanabilmeli için 31 Kasım 2014 tarihine kadar bağlı bulundukları oda yada maliyeye baş vurmaları gerekmektedir" ifadesini kullandı.

FEDERASYON KURMAK İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, Türkiye Kuyumcular Federasyonu kurmak için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Ancak bu süre zarfı içerisinde İstanbul’da  yapılan toplantıda komisyon kurulup gerekli çalışmaları ve bakanlıkla görüşmeleri kuyumcu mesleğinin sorunlarını çözme konusunda İstanbul Kuyumcular Odasına yetki verdik" şeklinde konuştu.

TRABZON HASIR BİLEZİĞİ KONUSUNDA TİTİZ ÇALIŞIYORUZ.

Ali Yazıcı, İstanbul’da Oda Başkanlarıyla yaptıkları toplantıda Trabzon Hasır Bileziği hakkında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiklerini belirterek, "El emeği göz nuru Trabzon Hasır Bileziği hakkında yaptığımız çalışmaları oda başkanlarıyla paylaştım. Trabzon Hasır Bileziğinin korumak için Coğrafi işaret uygulamasına büyük titizlik gösterdiğimizi belirttim. Bu konuda yasal bir sürecin devam ettiğini , 2 El Hasır Bileziklerde, Coğrafi İşaretsiz alınıp satılmasının suç teşkil ettiğini yapılan toplantıda oda başkanlarıyla paylaştım. Tüm oda başkanlarımızın bu konuya eğileceğini kendi bulundukları illerdeki kuyumcu esnafının bu konuda hassas olacakları yönünde söz aldık" dedi