Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Ankara’da düzenlenen Trabzon Günleri’nde, Trabzon’un dövme bakır el sanatını tanıttığı standıyla ilgi odağı oldu.

TESOB Başkanı Metin Kara, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Ankara’daki Trabzon Günleri’ne katıldıklarını belirterek, “Açılış günü ve sonraki günlerde TBMM Başkanımız İsmail Kahraman ile İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu başta olmak üzere tüm protokol üyeleri ve ziyaretçiler standımızı ziyaret etti. Trabzon’daki ustaların el emeği göz nuruyla yaptıkları dövme bakır işi el sanatlarını kendilerine tanıttık, çeşitli hediyeler takdim ettik” dedi.

Başkan Kara, Trabzon’un esnaf ve sanatkar şehri olduğunun da altını çizerek, “Her yıl Trabzon’un farklı bir el sanatını tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu yıl dövme bakır el sanatıyla ilgili görsellerimiz ve ürünlerimizin yanı sıra, standımızı ziyaret edenler ustamızın çalışma anlarına da tanıklık etti ve bu el sanatını nasıl yapıldığını birebir izleme şansına sahip oldu” ifadelerini kullandı.