Trabzon Ortahisar ilçesine bağlı 15 mahalle tarafından kurulan "AYGÖREN VADİSİ DERNEĞİ" üyeleri, Vadinin zirvesinde biraraya geldiler.

İşadamı Hasan Kara ve Birol Karabina tarafından hizmete açılan restaurant’da bir arayan gelen dernek üyeleri, hem hayırlı olsun dileklerini ilettiler hemde dernek faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Alanlarında marka olmuş yaklaşık 100’ e yakın Dernek üyesinin katıldığı toplantıda üyelere bilgiler veren Kurucu Dernek Başkanı Hakan Turgut, Derneğin amacının başta eğitim olmak üzere her alanda vadinin gelişmesine katkı sunmak olduğunu söyledi.

En önemli yatırımın İnsana yapılan yatırımın olduğunu belirten Yeşilova Mahallesi üyelerinden KTÜ Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Örs, " Yıllardır özlemini duyduğumuz birlik ve beraberliği oluşturmak ve vadinin başta eğitim olmak üzere kalkınmasına katkı sunmak adına bugün burada biraya gelmiş bulunmanın heyecanı içerisindeyim.Özlemini duyduğumuz bu oluşumun sağlanmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Derneklerin en büyük özelliğinin insanları biraraya getirerek o yörenin kalkınmasına fayda sağlamak olduğun belirten Gürbulak Mahallesi’nden Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, “Bizlerde bir bütünün bir parçası olarak böylesine önemli bir oluşuma her türlü desteği vermeye gayret edeceğiz. Derneğin öncelikle Vadimize, Ortahisarımıza, Trabzon’umuza ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.Kuruluşunda emeği geçen mahallelerimizin kurucu üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Öte yandan Aygören Vadisi Derneği’nin 15 kurucu üyesi ve temsil ettikleri mahalleler şöyle:

"Nihat Yılmaz: Yeşilova, Mustafa Yazıcı: Akyazı, Zafer Sel: Karakaya, Hakan Gürhan: Geçit, Mehmet Çelik: Ayvalı, Muhterem Karabina: Ağıllı, Hakan Turgut: Akkaya, Ömer Kıratlı: Gürbulak, Gülşah Kurtoğlu Turan: Uğurlu, Muhammet Satılmış: Doğançay, Aytaç Beder: Gündoğdu, Hakkı Yazıcı: Yeşilhisar, Şükrü Demir: Yeniköy, Haydar Karamanlı, Fatih, Orhan Özdemir: Karlık"