Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yarın Trabzon’a gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Trabzon’un öncelikli ihtiyaçlarını içeren bir dosya sunacak. Başkan Gümrükçüoğlu’nun dosyasında üzerinde öncelikle durulacak 10 konu yer alıyor.

Trabzon ziyaret programı çerçevesinde saat 17.00’de Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek olan Başbakan Davutoğlu’na, Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon’un öncelikleri arasında, Büyükşehir Belediye Yasası’nda yer alan ve yeni büyükşehirler ve bağlı ilçe belediyelerinin darboğazlarının yasal düzenleme ile aşılması, Demiryolu, Güney Çevre Yolu, Yatırım Adası ve Lojistik Merkez, Kanuni Bulvarı’nın tamamlanmasının önemle takibi ve bulvarın Akyazı Stadı ile bağlantı yollarının bitirilmesi, 2. Kamu Üniversitesi’nin kurulması, Havaalanına ikinci pist, Karakaya Barajı ve Zigana Tüneli konularında bir dosya sunacak.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olmadan önce Dışişleri Bakanı olarak son ziyaretlerinden birini Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığını Meclis Salonunda Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve Trabzonlular’la bir araya geldiğini hatırlatarak, “Büyükşehir Belediye Yasası’nda yer alan ve yeni büyükşehirlerle onların ilçe belediyelerinin darboğazlarının yasal düzenleme ile aşılması konusunda taleplerimiz olacak. Demiryolu’nun Trabzon’a gelmesi, Güney Çevre Yolu’nun yatırım programına girmesi, Yatırım Adası ve lojistik merkezin şehre kazandırılması, Kanuni Bulvarı’nın tamamlanmasının önemle takibi ve bulvarın Akyazı Stadı ile bağlantı yollarının bitirilmesi, 2. Kamu Üniversitesi’nin kurulması, Havaalanına ikinci pistin yapılması, Karakaya Barajı ile Zigana Tüneli’nin yapımı bizim öncelikli isteklerimiz olacak. Bugün ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Trabzon’a yapılan hizmetlerin Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu döneminde de aynı şekilde yapılmaya devam edeceğinden şüphemiz yok. Bu itibarla Sayın Başbakanımızı Trabzon’a en iyi şekilde ağırlayarak kentimizin misafirperverliğini bir kez daha göstereceğiz” dedi.