Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi toplantısında gençlere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, gençlerin kendilerine güvenmelerini isterken, “Kendinize güvenin, özgüveniniz yüksek olsun ve amaçlarınızı gerçekleştirmek için programlı şekilde çalışın. Bunları yaparsanız başaramayacağınız iş yoktur” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi 17. Olağan Toplantısı, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Gençlik Meclis Başkanı Muharrem Tosun’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gençlerle sohbet eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gençlere gelecek planlarına ilişkin uyarılarda bulundu.

Trabzon’un, ülke genelinde İstanbul’dan sonra gençlik meclisi oluşturan ikinci il olduğunu ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, 2009 yılında göreve geldikten sonra gençliğe verdikleri öneme binaen gençlik meclisini oluşturduklarını kaydetti.

Konuşmasında gençlere başarıya ulaşmaları için uyarılarda bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Her zaman kendinize güvenin. Özgüven sahibi olun. Bilin ki dünyada hiç kimse sizden üstün değil. Hiç kimsenin iki tane beyni yok, beş tane kolu yok. Hepiniz en iyi en parlak zekâlara sahipsiniz. Hiç kimse sizden daha iyi hukukçu olamaz, daha iyi bilim adamı olamaz, daha iyi serbest hayat sahibi olamaz. Yeter ki özgüveniniz yerinde ve tam olsun. Ama bu özgüven üzerine inşa etmeniz gereken hususlar var. Hepinizin zekâları farklı olabilir. Zekâ, takdir edilen bir vergidir. Ancak kendi başına hiçbir anlam taşıdığını biz hayatı yaşadıkça gördük. Eğer siz, üstün zekâ, normal zekâ, vasat zekâ sahibi olsanız bile planlı ve programlı, kendiniz olan güveninizin üstüne çalışmayı koymazsanız en üstün zekâ sahibi olsanız bile başarısınız olursunuz. Bunu öğrencilik hayatımızda bile hepimiz görmedik mi? Kimisi bir konuyu bir defa okuyup kavrayabilir, kimisi üç defa okuyunca kavrayabilir. Ama bir defada okuyup kavrayan hiç okumamayı tercih ederse hiçbir şey bilmez ve hiçbir başarı sağlayamaz. Demek ki önemli olan kendine güvenin üzerine istikrarın ve gaye edindiğimizi öğrenecek ve geliştirecek tarzda çalışmayı bina etmek lazım. Bu dediğimi kendisine esas alan herkes üniversiteleri bitiriyor. Ama üniversiteyi bitirmek her şey değil. Bir gencimiz ortaöğretim de öğrenimi bırakmış, serbest hayata atılmış, her hangi bir meslekte kendisini çok iyi geliştirmiş, aranan bir eleman haline gelmiş olabilir. Bir üniversite mezunu gence ancak KPSS ile kamu kurumlarında görev alabiliyorsun dediğimiz de, bir bakıyorsunuz bir lise mezunu gencimiz kendini çok iyi geliştirmiş çok iyi bir yazılımcı olmuş. Bir başka gencimiz yine kendini geliştirmiş çok iyi bir makine operatörü olmuş” ifadelerini kullandı.

“Okumak iyi bir şey ama okumak insana bir ufuk, bakış açısı kazandırmalı” diyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Evet, güzel ama ondan sonrasında Türkiye’de ve tüm dünyada ben okudum hani ben nerede çalışacağım, neden devlet bana iş vermiyor düşüncesi aklınıza gelebilir. 81 ilin 81’inde de üniversite var artık. Üniversite size bilgi ve bakış açısı kazandırıyor ama ‘mutlaka size iş vereceğim’ garantisi ile sizi okutmuyor. Demek ki bilelim ki iyi bir tahsil görmenin önemi var ama bu her şey değil. Bu zekâlarınızın üzerine bitireceğiniz okullarla, şimdi ülkemizde ve dünyada da bazı farklılıklar sizi öne çıkarıyor. Bunu unutmayınız… Mesela yabancı dil konusu çok önemli. Size basit bir örnek vermek istiyorum. Bakınız Trabzon geçen yaz çok iyi bir turizm sezonu geçirdi. Trabzon turizm açısından Allah’ın (c.c.) verdiği imkânlara sahip. Biz Trabzon genelinde, İngilizce, Rusça, Arapça kursları açıyoruz. İlimizde çok yoğun şekilde Arapça bilenler aranıyor. Bizlerde bunun kurslarını açtık ama sizlerle dertleşiyorum, yoğun talep göremedik. Neden? İçinizden çok iyi Arapça öğrenen birisi bizim belediyede üniversite mezununa verdiğimiz paradan çok daha fazlasını özel sektörde kazanır. Şunu söylemek istiyorum: Hayatı en iyi şekilde kuracak ve onun gereklerini yerine getirecek olanlar sizlersiniz. Allah Teâlâ (c.c.) buyuruyor, diyor ki, ’Biz zenginliği dilediğimize, ilmi dileyene veririz.’ Allah’ın vaadinin tartışılacak bir yönü olmaz. Yani karar verip sebat ve istikrar gösterirseniz, onun temel şartı olan programlı çalışmayı gerçekleştirirseniz mutlaka Allah (c.c.) vaadini gerçekleştirecektir. Yani ilmi dilemenin şartlarını yerine getirdiğiniz takdir de Allah Teâlâ (c.c.) o ilmi mutlaka sizlere verecektir” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Gençlik Meclisi üyelerinin şehir ve yatırımlarla ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Gümrükçüoğlu, kendisine yöneltilen sorular üzere Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerini siyasette görmekten memnuniyet duyacaklarını ifade ederken, gençlik meclisi üyelerini belediye meclislerinde de görmek istediklerini kaydetti.