Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Çamoba’da 103 dönüm arazi üzerine kuracağı botanik parkın yapım ihalesini kazanan firma ile sözleşme imzalandı.

Yer tesliminin yapılmasıyla birlikte yapım çalışmalarına Ocak ayında başlanacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Trabzon’umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Çamoba’daki arazinin Trabzon ve bölge için bir servet değerinde olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, söz konusu alanda yapılan proje çalışmaları kapsamında ağaçların bile tek tek ölçüldüğünü ifade ederken, “Bu alanı Trabzon’un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacağız. Trabzon’umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bu proje aynı zamanda Trabzon’un yaşanılabilir düzeyine, hayat standardının gelişmesine önemli ölçüde katkı sağlayacak. Botanik parkı bölgesinin SİT alanı olması dolayısıyla hazırlanan proje Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayından da geçirildi. Sonrasında yapım ihalesi yapıldı. Ve nihayetinde ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalandı. Yer tesliminin yapılmasıyla birlikte yeni yılın ilk ayında hemen inşaat çalışmalarına başlanacak. Bu askeri alanı belediyemize tahsis eden Başbakanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, bakanlarımız ve milletvekillerimiz ile emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Çamoba Botanik Parkı Projesi içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanlar yer alıyor.