Trabzon’da 103 dönüm alana kurulacak olan Çamoba Botanik Parkı ihalesi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Yalıncak’taki ek hizmet binasında yapılan ihaleye 11 firma katıldı. Değerlendirmelerin ve ihaleyi kazanan firmanın açıklanmasının ardından yükleniciye yer teslimi yapılacak ve Trabzon’un marka değerini artıracak projenin yapımına başlanacak.

Daha önce askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesinden sonra doğa ve botanik parkı yapmak için hareket geçtiklerini dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Çamoba’daki 103 dönümlük alan şehir ve bölge için bir servet adeta. Bu nedenle doğallığını mümkün olduğu kadar bozmamaya çalışmak ve Botanik Parkı ana amacını da muhafaza etmek gerekiyordu. Burada ağaçların bile ölçümleri yapıldı. Söz konusu alanı Trabzon’un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacağız. Trabzon’umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içerisindeyiz. Bu proje aynı zamanda Trabzon’un yaşanılabilir düzeyine, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

103 bin metrekare alanda yapılacak Botanik Parkı bölgesinin SİT Alanı olması dolayısıyla hazırlanan projenin Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’ndan geçirildiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Parkın yapım ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi kazanan firmanın açıklanmasından sonra yer teslimi ile birlikte botanik parkını yaparak şehrimizin, bölgemizin hatta ülkemizin tanıtımına da katkıda bulunacağız. Çamoba’daki 103 dönümlük askeri alanı Belediyemize tahsis eden Başbakanımız ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza ve milletvekillerimiz ile emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Öte yandan Çamoba Botanik Parkı Projesi’ni içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanlar yer alıyor.