DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Üst Kurul Toplantısı Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) yapıldı.

Toplantıda bölge Kalkınmasına yönelik öncelikli olarak turizm konusu seçilerek turizmin tüm alt başlıklarının ve taraflarının yer alacağı bir sempozyumun Trabzon’da yapılmasına karar verildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan toplantıya DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, Birlik Dönem Başkanı Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Kasap, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Ordu Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Faruk Özkutlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, , DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Stratejik Planlama Kurulu Başkanı Prof. Dr. Asım Örem ve DOKAP Bölgesi Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Öğr. Gör. Ali Haydar Doğu katıldı.

Yapılan toplantı sonrası Üst kurul tarafından alınan bazı kararlar ise şu şekilde açıklandı:

“Bölge Kalkınmasına yönelik öncelikli olarak Turizm konusu seçilmiş ve turizmin tüm alt başlıklarının ve taraflarının yer alacağı bir sempozyumun Trabzon’da yapılmasına; Bölgenin, üye üniversitelerin ve bilimsel çalışmaların tanıtılacağı bir ÜNİ-DOKAP Dergisi’nin çıkarılmasına; Gerek laboratuvar gerekse akademik ve idari insan kaynakları konusunda her bir üniversite özelinde envanter çıkarılarak ÜNİ-DOKAP bünyesinde bir araya getirilmesine; DOKAP Eylem Planı çerçevesinde DOKAP BKİ Başkanlığı’nın bünyesinde tanımlanan eylem adımları kapsamında çalışma gruplarının oluşturulmasına; bölge kalkınmasına yönelik ortak projelerinin geliştirilmesine karar verilmiştir. Öncelikli proje alanları arasında; enerji, limanların etkin kullanımı, sulama sistemleri, iklim değişikliği ile oluşan sel ve taşkınlar, sınır ötesi iş birliği, kültür hizmetlerine erişim gibi birçok konu yer almaktadır."