Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara, son zamanlarda sendikalarına karşı bir algı operasyonu başladığını, yalan yanlış ithamlarla sendikanın yıpratılmaya çalışıldığını belirttii.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kara, özellikle idareci değerlendirme süreci ve Eğitim Şûrası’ndan sonra bir takım çevreler tarafından servis edilen haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Kara açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Eğitim-Bir-Sen kimseyle kapalı kapılar arkasına çekilerek başkalarının ne yaptığıyla ilgili yalan yanlış ortak haberler üretmiyor. Son zamanlarda okullarda İmam-Hatip sınıfları açılması ve bazı öğretmenlerin norm fazlası durumuna düşecek olması haberine tanık olduk. Zamanlama ne kadar manidar değil mi? Tam da norm kadro fazlası öğretmenlerin tercih yapacağı bir dönemde. Tam da norm fazlası arkadaşların duygusal sınırının zorlanacağı bir dönemde.Tam da norm fazlası olmasa bile bütün eğitim çalışanlarının arkadaşlarına üzülerek ‘Bu normu da çıkaranın…’ diye söylendiği bir dönemde. Tam da bir nevi zorunlu rotasyon olacak norm uygulaması konusunda bu güne kadar bir şey yapmayan Bakanlığın bu sefer ısrarcı olacağının söylendiği bir dönemde. Ne demişler demir tavında dövülür. Kritik zamanlar, kritik haberler ve kritik ısmarlama manşetler, hayırlı işler arkadaşlar, Allah ortaklığınızı bozmasın” ifadelerini kullandı.