Trabzon’da Gazipaşa Mahallesi muhtarlık binasının açılışında konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle cumhurbaşkanının bir kararnameyle birlikte muhtarlıkları kapatabileceği iddialarına tepki göstererek bunun kocaman bir yalan olduğunu söyledi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Gazipaşa Mahallesi’nde yapılan muhtarlık binasının açılışını yaptı. Ortahisar’da bulunan 85 mahalle muhtarının daha güzel, sağlıklı mekanlarda hizmet vermesi için bugüne kadar 8 adet muhtarlık binasını hizmete açtıklarını 4 tanesinin de inşa sürecinin devam ettiğini belirtti. Muhtarların görev alanına girsin girmesin mahallelerin bütün sorunlarıyla ilgilendiğini kaydeden Başkan Genç, "Muhtarlık, zor ve meşakkatli bir iş. Biz bu bilinçle beraber göreve geldiğimiz andan itibaren bütün muhtarlarımızın merkezi ünitesi olduğu kabulüyle belediyemizi muhtarlarımıza açtık ve bizde muhtarlarımıza açıldık. İşte burada bunun bir örneğini gerçekleştireceğiz. Görev alanına girsin girmesin, bütün sorunların muhatabı muhtarlarımız.Muhtarlarımız güzel mekanlarda hizmet yapabilsin diye bu binalarımızı yaptık. Şu ana kadar 8 mahallemizde muhtarlık binalarımızı yaptık. Şu anda 4 muhtarlık binamızın yapımı devam ediyor. Yakın zamanda Beştaş, Kemerkaya, Kutlugün ve İncesu muhtarlığımızı da açacağız. Ondan sonra da muhtarlık binalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Muhtarlarımız güzel, sağlıklı binalara kavuşmuş olacak" diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesiyle birlikte cumhurbaşkanın istediği zaman muhtarlıkları kapatabileceği eleştirilerine de tepki gösteren Genç, bunun kocaman bir yalan olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“16 Nisan’da devletimizin bekası, selameti açısından çok önemli bir karar vereceğiz. Ama bu süreci bile provoke etmek adına çalışıyorlar. Diyorlar ki ’Evet’ çıktığı zaman cumhurbaşkanı bir kararnameyle ben muhtarlıkları kapatıyorum diyebilir diye kara propaganda yapılıyor. Kocaman bir yalan. Ayıptır ya, bu kadar da olmaz. Herkes kendi görüşünü ifade etmekte özgürdür. Ama bu tür kara propagandalarla beraber bu süreci bulandırmanın hiçbir anlamı yok. Sizlere, son yıllarda bütün muhtarlarımızın en büyük güvencesi kim diye sorsam ne diyeceğiz? Hep beraber Recep Tayyip Erdoğan diyeceğiz. Öyle değil mi? Bizzat muhtarları devleti temsil eden kişiler olarak gören, mesai arkadaşı olarak gören Recep Tayyip Erdoğan değil mi? Bizim muhtarlarımız ve halkımız bu tür aslı astarı olmayan dedikodulara itibar etmez. Halkımız da itibar etmez. Bugüne kadar itibar etmedi, 16 Nisan’da da itibar etmeyecektir. Eleştirecekseniz, adam gibi eleştirin. Cenab-ı Allah bu hizmet yolculuğunda bizi hiçbir zaman mahcup etmesin.”

Gazipaşa Mahallesi muhtarı Mustafa Naci Turhan da konuşmasında mahalleye yapılan modern hizmet binasından dolayı Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti.