İstanbul’da faaliyet gösteren Trabzon Dernekler Federasyonu tarafından Trabzon’un fethinin 553. yıldönümü münasebetiyle İstanbul Feshane’de düzenlenmekte olan Trabzon Tanıtım Günleri başladı.

Gurbetteki Trabzon’luların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin standı ilgi odağı oldu.

Değişen ve gelişen Trabzon’un hemşehrileriyle buluşturulduğu etkinliklerde vatandaşlar başta Büyükşehir Belediyesi’nin standı olmak üzere tüm alanlarda Trabzon’un yöresel değerleri ile buluşuyor, memleket hasretini gideriyor.

26 Ekim Pazar akşamına kadar sürecek olan organizasyonun resmi açılışı yarın (24 Ekim Cuma) gerçekleştirilecek. Resmi açılış törenine ve sonrasındaki etkinliklere katılarak gurbetteki Trabzon’lular ile buluşacak olan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, gurbetteki Trabzon’luların her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade ederek “Bu tür etkinliklerle hem şehrimiz tanıtılmış oluyor, hem de gurbetteki hemşehrilerimiz memleket hasretlerini bir nebze olsun giderme fırsatı buluyor. Ayrıca tüm hemşehrilerimiz bir araya geliyor, bir Trabzon dayanışması yaşanıyor. Cihan padişahı Fatih Sultan Mehmet Trabzon’un fethiyle ilgili olarak, “Trabzon fethedilmeden İstanbul’un fethi tamamlanmış olmaz” vecizesinden dolayı İstanbul’da kutlanması son derece mutluluk vericidir. Organizasyonda emeği geçenleri kutluyor ve üstün başarılar diliyorum. Sadece Trabzonluları değil, tüm Karadenizlileri Feshane’deki kutlamalara bekliyoruz” ifadelerini kullandı.