Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) akademisyenlerinden Doç. Dr. Fazıl Kırkbir’in ‘Toplum Mühendisi Siya’ adlı kitabı internetteki kitap satış sitelerinde yoğun ilgi gördü.

Kitap için bir reklam kampanyası yapmadığını belirten Kırkbir, kitabın bugüne kadar hiçbir yerde yazılı olmayan pazarlama ve yönetim oyunları ile bireyden başlanarak toplumların nasıl yönlendirmeye sebep olunduğunu anlattığını belirtti. Kırkbir, “Bunun yanında bazı önemli konularda var. Hem bu konuların çoğunun ilk defa kaleme alınmış olması hem de bu konuların okuyucuya daha rahat aktarılması için roman tarzında ele alınmış olması sebebi ile kitabın kulaktan kulağa yayıldığını düşünüyorum. Yazılan bilgilerin yanında belki de ilk defa bu tarz bilgileri yoğun bir şekilde işleyen bir kitabın roman tarzında ele alınmış olması okuyucunun sevmesine sebep oldu” dedi.

Uluslararası kitap fuarı TÜYAP’a imza gününe giden Kırkbir, kitabın henüz kitapçılara dağıtımının yapılmamasına rağmen ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Kırkbir, bugüne kadar 10 bin üzerinde satış yapan kitabın bu yılın sonuna doğru ikinci baskısının yapılacağını ve 2015 yılı sonuna kadar 100 bin satış rakamına ulaşmak hedefinde olduklarını kaydetti.

Doç. Dr. Fazıl Kırkbir’in ‘Toplum Mühendisi Siya’ adlı kitabının bugünden itibaren kitap satış noktalarında okuyucuların beğenisine sunulmaya başlayacak.