Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ’EKO OKUL Projesi’ kapsamında Trabzon’daki Net Koleji öğrencileri Çağrı Merkezi ALO 181’i ziyaret etti.

40 öğrenci ve beraberinde öğretmenleriyle birlikte Çağrı Merkezine gelen misafir öğrenciler vatandaş temsilcilerine çok sayıda soru yöneltti. Öğrencilerin en fazla merak ettiği konu geri dönüşüm üzerine oldu. Çağrı merkezi çalışanları öğrencilere bitkisel atık yağlar, kağıt, metal, cam ve plastik, atık akümülatörlerin geri dönüşümü hakkında bilgi verirken geri dönüşümün çevre, insan sağlığına ve ekonomiye olan katkıları üzerine hatırlatmalarda bulundu. Bunun yanı sıra geri dönüşümü mümkün olan atıkların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın lisanslandırmış olduğu kurum ve kuruluşlara teslim edilmesi gerektiği önemle belirtildi. Öğrencilere iletişim hattının 7/24 hizmet verdiği ve çevre kirliliği ile ilgili şikayetlerin kayıt altına alınmasının ardından ilgili birimlere iletilerek gerekli işlemlerin başlatıldığı bilgisi verildi.

Öğrenciler, bundan sonra çöp dökerek çevreye zarar verenleri ALO 181’e ihbar edeceklerini belirttiler. Ziyaret sonrasında öğrenciler günün anısına fotoğraf çektirdi. Kurum yetkilileri öğrencilere ve öğretmenlerine çevreci tanıtım kartlarından verdi.