Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i, Trabzon için bir şans olarak gördüklerini söyledi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve beraberindekiler Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ve yönetim kurulunu parti binasında ziyaret etti.

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, Belediye Başkanlarının belli bir siyasi partiden seçildiğini ancak göreve geldikten sonra o kenttin belediye başkanı olduğunu belirterek, "Ortahisar Belediye Başkanımızı partimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Keşke Trabzon’u 6 yıldır yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı’da bunu yapabilse. Trabzon zor bir coğrafya alışık olmadığımız yapıyla beraber bir anda Büyükşehir yapısına büründü. Ahmet Metin Genç’te Ortahisar Belediyesi’nin ilk başkanı olarak Trabzon’un tarihine geçti. Biz eleştirilerimizi yaparken Trabzon adına yapıcı eleştiriler yapmaya çalıştık. Çünkü Trabzon, Büyük Şehir yapısına hazır değilmiş, bu işin en çok sıkıntısını belediyedeki arkadaşlarımız çekiyor. Yetki karmaşası var. Ahmet Metin Genç’i Trabzon için bir şans olarak görüyoruz. Bekleme içerisindeydik eleştirilerimizi yapmadık. Bundan sonra Trabzon adına yapıcı eleştirilerimizi yapacağız. Bunu sayın belediye başkanına ileteceğiz. "dedi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise yapılanma süreci içresinde olduklarını belirterek, "Yapılanma sürecimiz var ve tamamlanmış değil. Bunu bir mazeret olarak görmeden Belediye’deki arkadaşlarımızla birlikte halkımızın temel hizmetlerini kesintiye uğratmaksızın yoğun çalışıyoruz. Bir taraftan da yapılanmaya çalışıyoruz. Yetki ve sorumluluk bizdedir. Yetki ve sorumluluğu kullanırken, şehrimizde yönetime talip olan iktidarıyla ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerimizin görüşlerini alarak ortak bir irade oluşturmak amacı ve arzusundayız. Daha öncede bu şehir yönetilde ama iyi yaşanabilir bir kent ortaya çıkartamadık. Geçmişi dönük bir eleştiri olarak bunu öne sürmek istemiyorum ama gelmiş olduğumuz noktadır tespiti bakımından ifade etmek istiyorum. Bulunduğumuz şehir Trabzon’un özelliklerini pek yansıttığını söyleyemeyiz."ifadesini kullandı.

İki daha sonra Trabzon’un sorunları hakkında fikir alış-verişinde bulundu.