Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

İncelemeler sırasında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e Başkan Yardımcısı Kemal Çoban, Belediye Meclis Üyesi Ufuk Hoş ve STÖ temsilcileri de eşlik etti.

Seçim öncesi söz verdiği çalışmaları bir bir hayata geçiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Pelitli Kentsel Dönüşüm Projemizde yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Seçimden önce bu alanın özellikle şehrimizin girişinde vizyon bir alan olması hasebiyle buraya dönük dönüşümü hızlı bir şekilde takip edeceğimizi ve Toplu Konut İdaremizce hazırlanan projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesinde ciddi bir çalışma başlatacağımızı söz vermiştik. Hatta bunu proje kitapçığımıza da koymuştuk. Bu düşüncemizin ve projemizin gereği olarak, başlatılan bu projeyi Büyükşehir Belediyemiz, Ortahisar Belediyemize devretti. Kentsel dönüşüm projeleri, Büyükşehir Belediyemizin yetki alanındadır. Ancak hem Pelitli Kentsel Dönüşüm Projemizi, hem Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projemizi Büyükşehir Belediyemiz bütün hususlarıyla birlikte bize devretti. Devraldıktan itibaren çalışma arkadaşlarımızla ve TOKİ ile beraber hızlı bir çalışma yürüterek kıyı bandındaki 132 binanın yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Yıkımı yapacak olan firma, söylediğimiz sürece uygun olarak, hassasiyetimizin de bilincinde olarak hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yıkım işlerini hızlı bir şekilde tamamlayıp, ondan sonra TOKİ ile birlikte sürecin devamını şekillendirip projeyi hayata geçirmek hedefimiz. Çok hızlı bir şekilde bu projenin üzerinde çalışıyoruz. Bunu fiili olarak da görüyorsunuz. Biliyorsunuz ki bu projeyi Pelitli Belediyemiz başlattı. Şu anda Ortahisar Belediyemizin dahilinde olan Pelitli Mahallemizde evvelki belediye başkanımız bu projeyi başlattı, çok uğraş verdi. Ben bu vesile ile projenin bu aşamaya gelmesinde sağladığı katkılar nedeniyle de önceki dönemde Pelitli Belediye Başkanı olan Ömer Kayıkçı beye teşekkür ediyorum. İnşallah hızlı bir şekilde projeyi tamamlayıp hayata geçireceğiz" dedi.

Projedeki hedeflerinin daha yaşanılabilir bir kent olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Şehrimizde bina yoğunluğu çok oldu. Artık yapı yoğun değil, daha yeşili yoğun bir şehir hedeflemekteyiz. Buradan hareketle bu tür güzel projeleri halkımızın hizmetine sunarak daha yaşanabilir bir kent hedefliyoruz" diye konuştu.