Ortahisar Belediyesi tarafından Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında sema gösterisi ve tasavvuf musikisi dinletisi gerçekleştirildi.

KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Ortahisar İlçe Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hz. Mevlana’nın 741. vuslat yıldönümünde Konya Mevlana Sema Grubu tarafından sergilenen ve Semazen Gösterisi, Tasavvuf Musikisi Konseri, Şems ve Mevlana Sohbeti ve İlahilerden oluşan program katılımcılar tarafından büyük beğeniyle izlendi.

Program sonunda bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Bu coğrafyayı, Anadolu’yu Türk yurdu yapmak ve Türk yurdunu İslam dininin manevi ve tasavvuf temelleri ve iklimiyle buluşturmak için Anadolu’da emek veren buranın manevi mimarlarından Mevlana’yı anlamak, yaşamak, yaşatmak ve o duyguları gelecek nesillere aktarabilmek bu güzel akşamlarla mümkün olur" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da konuşmasında, "Ben bu güzel programı, bu güzel topluluğu Mevlana Hazretlerinin 741. vefat yılı nedeniyle bir araya getirmiş olan Ortahisar’ımızın değerli, çalışkan Belediye Başkanı arkadaşım Sayın Ahmet Metin Genç’e bu güzel manevi havayı arkadaşlarıyla birlikte oluşturduğu için şükranlarımı iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuşmasında, "Bu güzel manevi havayı birlikte teneffüs ettiğimiz için hepinize saygılar sevgiler sunuyorum. Bu güzel manevi iklimi bizlere yaşatan çok değerli misafirlerimize ve güzel sunumlarından dolayı semazenlerimize, şairlerimize, ilahi söyleyen sanatçılarımıza da sizler adına teşekkür ediyorum. Bu gece bize öyle güzel anlar yaşattılar ki tabiri caizse kendimizden geçtik. Ama inşallah bu kendimizden geçtik dediğimiz an, hepimiz için kendimize gelmemize vesile olsun diliyorum" diye konuştu..

Program sonrasında Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç tarafından Konya Mevlana Sema Grubu Yönetmeni Ayşin Gonca Özçakıl’a ve semazenlere çeşitli hediyeler takdim edildi.