Hizmetlerinde teknolojiyi kullanmada öncü olan Ortahisar Belediyesi, sosyal medya aracılığıyla internet üzerinden de vatandaşlara ulaşıyor. Ortahisarlılar, belediye hizmetlerini facebook ve twitter ve telefonlarını indirecekleri mobil uygulama ve belediyemizin internet hesaplarından takip etme imkanı bularak, belediye ile aktif iletişime geçebiliyor.

BELEDİYEMİZİ BİR TUŞLA TAKİP EDİN

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve teknoloji ile hizmetleri bütünleştiren Ortahisar Belediyesi, sosyal medyayı da aktif bir şekilde kullanıyor. Facebook, twitter ve youtube gibi sitelerde bulunan kurumsal hesapları aracılığıyla vatandaşlara ulaşan Ortahisar Belediyesi, sadece duyuru ve ileti amaçlı değil, çift taraflı iletişime de geçerek vatandaşların istek ve önerilerini iletmelerine imkân tanıyor.

Ortahisarlılar, Ortahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sosyal ve kültürel etkinlikler, projeler, açılışlar ve belediye ile ilgili haberleri takip ederek anında haberdar olabiliyor. Hizmet ağına sosyal medyayı da katan Ortahisar Belediyesi, ilçeyi 7’den 70’e birlikte yönetmenin en güzel örneğini veriyor. Belediye olarak sosyal medyayı aktif bir şekilde kullandıklarını ve kurumsal olarak sosyal medyada yer aldıklarını belirten Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, sosyal medyaya ilk adım attıklarında “sosyal medya iletişim stratejisi” oluşturduklarını söyledi.

Vatandaşların sosyal medya aracılığıyla kendilerine her türlü konuda ulaşabildiklerini belirten başkan Genç, takipçilerle karşılıklı iletişime geçtiklerini vurgulayarak, "Facebook, twitter ve youtube’da sadece mesajlarımızı iletmek için değil, çift taraflı bir iletişim kurmak için yer alıyoruz. Vatandaşlarımızın sosyal mecralar aracılığıyla bize ilettikleri düşünce ve isteklerini dinliyoruz. Bu talep ve önerileri raporluyor ve yanıtlıyoruz. Aynı zamanda belediye olarak etkinliklerimizi, yapmış olduğumuz çalışmalarımızı, projelerimizi günlük olarak takipçilerimizle paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızın belediyemizin hizmetlerinden ve faaliyetlerinden daha hızlı bir şekilde haberdar olmalarını sağlıyoruz. Sosyal medya bireylerin, toplumun gündemini, düşüncelerini çok daha kolay bir şekilde takip etmemize imkân tanıyor. Bu bakımdan Ortahisar Belediyesi olarak sosyal medyaya önem vererek, takipçilerimizden gelen istek ve düşüncelerle kendimizi ve hizmetlerimizi geliştirebiliyoruz” diye konuştu.