Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar ilçesinin mahalle muhtarlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Başkan Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Aktürk, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Selami Durmuş, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları Mustafa Akkaya ve Cengiz Çolak ile Ortahisar ilçesinin mahalle muhtarları hazır bulundu.

Toplantıda tüm muhtarlara söz vererek, Ortahisar ilçesinin mahallelerindeki sorunları muhtarlardan dinleyen Başkan Gümrükçüoğlu, muhtarların soru ve taleplerini de tek tek yanıtladı. Gümrükçüoğlu, toplantı sonunda yaptığı değerlendirme konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin yapılandırma süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Gümrükçüoğlu, isteklerin sınırsız kaynakların ise sınırlı olduğunu söyledi.

Trabzon il genelindeki muhtarlar ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki koordinasyonu daha da sağlamlaştırmak için çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Belediye binamızın giriş katında bulunan ve halkımıza belediyedeki işlerini direkt olarak görebilme fırsatı sunan Bordo-Mavi Masa’da bundan böyle bir personelimiz sadece il genelindeki muhtarlara hizmet vermek için görevli olacak. Muhtarlarımız için ayrı bir Bordo-Mavi masa birimi kurulması için talimat verdim. O çalışanımıza il genelimizdeki muhtarlar dışında hiç kimse başvuruda bulunamayacak. Muhtarlarımız böylece mahalleleri için belediyemizdeki işlerini çok daha rahatlıkla takip edebilecek. Taleplerini ivedilikle belediyemize bildirip sorularına net olarak yanıt alabilecekler” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Şimdi biz Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimize nüfus, yol ağı, hizmet almışlık durumuna göre hizmet götüreceğiz. Adaleti sağlayabilmek için bunu böyle yapacağız. İlçelerimize hizmetin hiçbir noktasında ‘şu hizmet Büyükşehir’indir bu ise ilçe belediyesinindir’ diye bir ayrımda bulunmayacağız. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendi belediyemin mekanizmalarında böyle bir ayrım yapılmasını yasaklıyorum” diye konuştu.