Trabzon’un merkez Ortahisar İlçesi Çömlekçi Mahallesi’nde 22 bin 405 metrekarelik alanda gerçekleştirilmekte olan 1. etap kentsel dönüşüm için kamulaştırma çalışmalarında anlaşma sağlanan hak sahiplerinin oranı yüzde 81’i aştı.

Toplam 123 binanın kamulaştırılarak yıkılacağı Çömlekçi 1. etap kentsel dönüşümünde şuana kadar 103 binanın hak sahipleri ile anlaşma sağlandı. 123 binada 507 hak sahibinin bulunduğu alanda, hak sahiplerinin 412’si ile kesin olarak anlaşmaya varılırken böylece anlaşma sağlanan hak sahibi oranı yüzde 81’i aştı. Çömlekçi 1. etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında hak sahipleri ile anlaşma sağlanan binalardan 24’ü yıkıldı. Proje kapsamında yıkımlar, ana cadde üzerinde devam ediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 507 hak sahibinin 412’si ile kesin olarak anlaşmaya vardıklarını ifade ederek “Çömlekçi’de, 22 bin 405 metrekarelik 1. etap kentsel dönüşüm alanında anlaşma sağlanmamış olan 95 hak sahibi vatandaşımız kaldı. Bu vatandaşlarımız ile süreç devam ediyor. Öyle görüyorum ki kısa sürede bu hak sahiplerimizle de anlaşma sağlayacak ve bölgede seri yıkım çalışmalarına başlayacağız. 123 binadan 103’ünün hak sahipleri ile kesin anlaşma sağlamış ve bu binaları yıkmak üzere devralmış olduğumuz bölgede, henüz üzerinde anlaşma sağlanmamış binalar olduğu için, anlaşma sağlanmış olan tüm binaların yıkımı gerçekleştirilmemektedir. Şuana kadar hak sahiplerinin yüzde 81’i ile anlaşma sağladığımız bölgede tüm hak sahiplerimiz ile anlaşma sağlanmış olunca Çömlekçi 1. etap kentsel dönüşüm alanı tamamen yıkılacak ve uygun görülen projenin inşasına başlanmış olacaktır” diye konuştu.