Trabzon’da yeni kurulan Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği, Murat Çavga başkanlığında toplandı.

Toplantıda mevcut yönetim ile yeni üye olacak olanlar kaynaşırken yemekten sonra çay eşliğinde dernekle ilgili keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Trabzon’un ilk turizm derneğinin kurucu başkanı Çavga, “Trabzon’da turizm anlamındaki sorunları tek ağızdan yetkili kişilerle buluşturmak için bir araya geldik. Trabzon’a her anlamda katkı vermek için kollarımızı sıvadık.” dedi.

Öncelikle sorunları konuştuklarını çözümleri de adım adım gerçekleştireceklerini belirten Çavga, “Biz öncelikle bu oluşumu kazasız belasız bir araya getirmek için uğraşıyoruz. Toplantılarımız arttıkça çözümlerimiz de hayat bulacaktır. Turizmi geliştirmek adına Valilik, Belediye ve TÜRSAB çok iyi bir şekilde çalışıyor biz de bunlara STK olarak ne katabiliriz sorusunun cevabını vermek için toplandık. Onların yükünden ne alabilir ve nasıl yardımcı oluruz diye yola çıktık. Şu anda iyi gidiyoruz yakın bir zamanda da genel kurulumuz olacak” diye konuştu.

FESTİVAL PLANLIYORUZ

Trabzon’da turizmi 12 aya yayabilmek ve hizmet kalitesini üst seviyeye çıkarmaya destek vermek derneklerinin amacını olduğunu belirten Çavga, “Şubat ayı içerisinde kış turizmini canlandırmak için Hamsiköy’de bir festival planlıyoruz. Yakın zamanda detaylarını da paylaşacağız. Bunu geleneksel hale getirip turist akımını sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.