Trabzon’da, Belediyeye ait Ahi Evren, Sülüklü, Boztepe ve Bahçecik mezarlıklarının kapasitesinin dolduğu, Bostancı Mezarlığı’nda ise defin işlemlerin sürdüğü belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Uğurlu Mahallesi’nde 2013 yılında kamulaştırılan 50 dönümlük yeni mezar yeriyle ilgili tahsis işlemlerinin sürdüğü defin işlemlerine ise en geç 1 ay içerisinde başlanacağı öğrenildi.

Yaklaşık 9 bin 500 kişinin defini yapılacağı Uğurlu’daki yeni mezar yerine hizmet binasının yanı sıra cami ve gasilhane yapılacağı belirtilirken, her mezar yerine tek yoldan ulaşılacak.

Trabzon’da ilk mezar yeri 1890 yılında Boztepe mevkiinde kurulurken, bu mezar yerlerini 1937 yılında Sülüklü, 1973 yılında Bahçecik, 1996 yılında Bostancı’da kurulan mezarlıklar takip etti.

Bostancı mezarlığındaki tahsis işlemlerinin dolduğu çok az yer kaldığı belirtilirken, şu ana kadar buraya yaklaşık 3 bin kişinin defini yapıldığı öğrenildi. Yaklaşık 10 bin mezar yeri bulunan 76 dönümlük Bostancı mezarlığında doluluk oranı dörtte bir civarlarında olduğu ancak 7 bin kişinin daha defin işlemlerinin yapılabileceği belirtildi.

Cenazenin yıkanmasından kefenlenmesine kadar defin işlemleri Trabzon Büyükşehir Belediye tarafından yapılırken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi’nin şu anda mezar yeri sıkıntısı çekmediğini kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu "Belediye olarak 2009 yılının Temmuz ayından beri başlattığımız uygulama ile vatandaşımızdan cenaze masrafı almıyoruz. Sadece mezar yeri ücret alıyoruz. Diğer bütün işlemleri belediyemiz tarafından ücretsiz yapılıyor. Ayrıca cenaze evlerine belediyemizce ikramında bulunuyoruz. Neticede ölüsü olan evde insanların ne kadar imkanı olursa olsun acılarını yaşarken onlara destek olmaya çalışıyoruz" dedi.