Trabzon Çalışma ve İş Kurumu tarafından Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde 3. Kariyer ve Girişimcilik Günleri düzenlendi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Aydoğdu, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katılırken, söz konusu etkinlikte iş hayatına atılacak olan gençlerle bölgenin önde gelen sektör yetkilileri bir araya gelerek, firmalardaki kariyer fırsatları, işbaşı eğitim imkânları, firmanın çalışanlarından beklentilerini içeren görüşmeler gerçekleşti. Girişimcilik adına başarılara imza atmış örnek teşkil eden girişimciler, başarılı bir girişimcinin sahip olduğu nitelikleri, kendi işlerini kurarken; ne gibi güçlükler ve fırsatlarla karşılaşacaklarını, ne tür eğitimler almaları gerektiğini, finansmanlarını sağlamanın yollarını, son zamanlarda kendi bölgelerindeki girişimciler için ne gibi fırsatlar sağlandığını, kendi bakış açılarından anlatarak, gençlerin motivasyonlarını yükseltici tavsiyelerde bulundular.

İŞKUR’un, gençlerin ve öğrencilerin işgücü piyasasına entegrasyonlarını kolaylaştırmak için istihdam fuarları, kariyer ve girişimcilik günleri düzenlediğini vurgulayan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sezgin, “Burada temel amaç, okul sonrası gençlerin iş hayatına atılmalarına yönelik bir farkındalık oluşturmaktır. Gençlere ücretsiz olarak sunulan bu fırsat ile; kendi niteliklerini, bilgi ve becerilerini göz önünde bulunduracak, kendilerine uygun sektörün ve mesleğin neler olabileceği konusunda yönlenecek, izlemeleri gereken yolu öğrenecek, karşılarına çıkabilecek fırsat ve güçlükleri bilecek, başarılara imza atmış girişimcilerden tecrübelerini dinleyerek kariyerlerini daha doğru planlayabilecekler” dedi.