Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası, üyelerinin önünü finansal olarak açmak adına faaliyetlerini sürdürüyor. Bu bağlamda Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) Bölge Koordinatörü Mahmut Kiremit arasında protokol imzalandı.

Trabzon Kuyumcular ve Saatciler Odası’nda gerçekleştirilen protokol imzasına TEB Bölge Koordinatörü Mahmut Kiremit, Bölge Müdürü Semaddin Yılmaz, Şube Müdürü Suat Güz ile Trabzon Kuyumcular ve Saatciler Odası Başkanı Ali Yazıcı ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Üyelerin nakit ihtiyacını karşılamak ve işletmelerini daha da büyütmeleri amacıyla TEB ile protokol imzaladıklarını belirten Başkan Yazıcı, "İşletme sermayesi ve yatırıma yönelik ticari nakit ihtiyaçlarını kredilendirmek için hazırlanan krediyle, kuyumcular ipotek vermeden altın kredisi kullanmak, kendi iş yerindeki fiziki durumu düzelttirmek, ihracata yönelik daha güçlü bir sermayeyle atılım sağlayarak hasır bileziğin önünü açma adına birinci adımı attık. Gelecekteki adımlarımız ihracata yönelik adımlar olacaktır. Kuyumcular Odası’nın vermiş olduğu teminata dayalı olarak sadece imza karşılığında kuyumcularımız rahat bir nefes alacaktır" dedi.

TEB Bölge Direktörü Mahmut Kiremit ise stratejik ortaklık yanında sosyal paydaş ilkesiyle hareket ettiklerini belirterek, "Amacımız Trabzon’daki kuyumcu sektörünü daha ileriye taşımaktır. Buinu ülke ekonomisine katma değer sağlayan bir sektöre dönüştürmenin ilk adımı olarak görüyoruz" ifadesini kullandı.