Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, kadınlara ve engellilere evde iş imkanı sağlayan ve yaklaşık bin kişilik istihdam hedeflenen proje için bir telekom firmasıyla ile protokol imzaladı.

TTSO ile bir telekom şirketi arasında kadın ve engellilerin çağrı merkezi sisteminde çalıştırılacağı bir projeyle ilgili protokol imzalandı. Protokol imza törenine TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İŞKUR Trabzon İl Müdürü Adnan Zengin, telekom firmasının yetkilisi Girayhan Koç, TTSO Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi, yönetim kurulu üyesi Tolga Avcı, genel sekreter Hakan Gürhan ve İŞKUR Şube Müdürü Servet Kaba katıldı.

Başkan Hacısalihoğlu, kadınların yuvalarından ayrılmadan çağrı merkezinde çalışabileceği bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Projenin istihdam seferberliğine de büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Hacısalihoğlu, istihdam seferberliği kapsamında yürütülen çalışmaların farklı bir versiyonu olan projeye katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Telekom firmasıyla yaptığımız protokol neticesinde, çağrı merkezi sisteminde çalışacak elemanlar eğitime tabi tutulacak. Şehrimiz için yeni bir proje. Esasen daha çok kadınlara dönük bir çalışma. Evde çağrı merkezi sistemini kullanarak, yuvalarından, çoluk çocuklarından ayrılmadan hizmet verip para kazanabilecekler. Aynı zamanda sosyal güvenlik haklarından da yararlanabilecekleri bir sistem. Bizim yörenin insanına çok uygun bir sistem olduğunu düşünüyoruz. İlk 2 ayda 100 kişilik istihdam, yılsonuna kadar da bin kişilik istihdam hedefleniyor. Bu konuda çalışmaları İŞKUR ve firma ile birlikte yürüteceğiz. Protokolümüz kapsamında yapılacak çalışmalara destek verilecek, projenin İŞKUR ile koordinasyonunda yardımcı olacağız. Ayrıca eğitim çalışmaları için salonlarımızı ücretsiz tahsis edeceğiz” şeklinde konuştu.