Varlıbaş Alışveriş ve Yaşam Merkezi her sene gerçekleştirdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını bu yıl farklı yaş gruplarından çocukların sunum ve yeteneklerini sergilediği bir organizasyon şeklinde düzenledi. Trabzon’daki Özel Kreş ve Özel Okulu ile yapılan çalışma neticesinde gün boyu AVM’de coşkulu bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte 3-6 yaş grubu miniklerin şiirler okuduğu ve özel kostümleri ile sunumlar yaptıkları Cumhuriyet Bayramı töreni gerçekleştirildi. Törende Osmanlı Dönemi’nden Cumhuriyet Dönemi’ne kadar sanatçı, asker, polis, kıyafetlerini ve Türk Bayrağı motifli özel kıyafetleri giyinen çocuklar ile adeta görsel şölene dönüşen etkinlik 12:00’da Varlıbaş AVM -2. Kat etkinlik alanında başladı. Yaklaşık bir saat süren etkinlikte minikler tek tek mikrofon başına geçti. Etkinlik sonunda Varlıbaş AVM tarafından sunum gerçekleştiren öğrenci ve öğretmenlere fidan dağıtımı yapılırken, aynı zamanda çocukların evlerinde boyamaları için eğlenceli boyama kartonları hediye edildi.

Varlıbaş AVM tarafından birinci etkinlik sona erdikten sonra ikinci etkinlik ile Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri devam etti. Özel Okul Kurucusu Murat Çakır, Müdürü Fatih Tütüncü ve Varlıbaş AVM Genel Müdürü Celalettin Karabayer’ in konuşmaları ile devam eden etkinlikte, Varlıbaş AVM Genel Müdürü Celalettin Karabayer, her sene bu tür etkinlikleri farklı kurum ve kuruluşlarla yaptıklarını, özel okullardan, devlet okullarına, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden, İl Halk Kütüphanesi’ne, Halk Eğitim Müdürlüğü’ne kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini, bundan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Program günün anlam ve önemini belirten öğrenci konuşması, Ömer Bedrettin Uşaklı’nın Akdeniz’e Doğru şiiri, Beyhan Atasoy ve Ahşen Özergin’in şarkıları ve Başak Holoğlu Cup Sing Bardak Ritm şarkısı, Kemal Çakır’ın beatbox performansı ile devam etti. Özel Kolejin Orotoryo Gösterisi ve Koro performansları ile tamamlanan etkinlik sonunda yine öğrenci ve velilere Varlıbaş AVM tarafından Cumhuriyet’i yaşamak ve yaşatmak adına fidan dağıtımı gerçekleştirildi.