Zazaca Tiyatro Grubu, Areye Kay (Oyun Değirmeni) yönetmen ve oyuncuları Tunceli Alevileri tarafından kutsal kabul edilen Hızır Gölü’nde çevre temizliği yaptı.

Zazaca olarak tiyatro sergileyen Oyun Değirmeni isimli grubun Yönetmeni Yılmazcan Şare, oyuncular Gül Kapar, Veli Kişioğlu, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yöre Alevileri tarafından kutsal kabul edilen Hızır Gölü çevresinde temizlik yaptı. Tiyatro grubunun temizlik kampanyasına Almanya’da yaşayan Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu Başkanı Metin Bozdağ ile bazı vatandaşlar da destek verdi.

Topladıkları çöpleri ziyaretgahın önünde toplayan katılımcılar daha sonra mum yakarak dua etti. Düzenledikleri kampanyaya ilişkin bilgi veren tiyatro grubunun yönetmeni Yılmazca Şare, temizlik yaptıkları alanın kutsal bir mekan olduğunu belirterek, "İnsanlar tarafından kutsal kabul edilen bu mekanda çok fazla çöp topladık ve bu da bizleri son derece üzdü. Bu alan böyleyse başka alanları düşünmek dahi istemiyoruz. Bizler, yolumuz her buraya düştüğünde bu tarz kampanyalarla çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Umuyorum ki insanlar artık çöplerini sağa sola atmak yerine çöp kutularına atarlar" dedi.

Yılmazca Şare, açıklamasında geri dönüşümün önemine de değindi.

Tiyatro grubu oyuncularından Gül Kapar, kendilerinin temizlik kampanyalarının bir yere kadar etkili olduğunu ifade ederek, "Asıl burada yaşayan insanların bu farkındalığı oluşturması gerekiyor" diye konuştu.

Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu Başkanı Metin Bozdağ ise "Geleceğe, torunlarımıza tertemiz bir doğa bırakmak adına buradayız. Burada yaşayan, buraya uğrayan herkesi çevresini temiz tutma konusunda duyarlı davranmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Tiyatro grubu üyeleri daha önce bir turne kapsamında geldikleri kentte Munzur Vadisi’nde temizlik çalışması yapmıştı.