Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Tunceli ziyaretinde müzeye dönüştürüleceğini söylediği kışla binasında ikamet eden vatandaşlar, valiliğin 15 gün içinde evlerini boşaltmalarını istemelerine tepki gösterdi. Vatandaşlar, kış hazırlıklarını tamamladıklarını ve bu mevsimde taşınmalarının zor olduğunu dile getirerek, kendilerine süre verilmesini istedi.

Valilikten, oturdukları evleri 15 gün içinde boşaltmaları yönünde çağrı yapıldığını dile getiren kışla sakinleri Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Kışla sakinleri adına konuşan Yusuf Duman, "Dersim Müzesi yapılması planlanan kışla binasındaki halk, oturdukları evlerden çıkarılmak isteniyor. 15 gün içerisinde buradan çıkın diyorlar. Burada kalan vatandaşların çoğu yeşil kartlı. Maddi durumu iyi olmayan insanlar. Kış ayı içerisindeyiz ve çıkmamız isteniyor. Biz de buradan çıkamayacağımızı, kış ayında ev bulamayacağımızı ve yaza kadar süre tanınmasını istiyoruz. Kış ayında bizi mağdur etmesinler. Bizi mağdur etmeyecek şekilde kalacak bir yer versinler. 15 gün içerisinde kimse ev bulamaz. Herkes kış için odununu, kömürünü hazırladı. Bize 6 ay veya daha önceden haber verilseydi tedbirimizi alırdık. Böyle kısa süre içerisinde bir yere gidemeyiz" diye konuştu.

Makbule Kırbağ ise "Biz para veya başka bir yardım istemiyoruz. Mayıs sonuna kadar bizi idare etmelerini istiyoruz. Erken haber verselerdi ev bulup çıkardık. 70 aile yaşıyor burada. Kış ortasında bu kadar kişi nereye gitsin? Herkes yakıtını aldı" dedi.