Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yapımı tamamlanan kapalı spor salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde yapımı tamamlanan 200 seyirci kapasiteli kapalı spor salonunun açılışı Kaymakam Mekan Çeviren, Belediye Başkanı Müslüm Tosun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü şefik Kara, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Çetiner, Emniyet Amiri Adem Albay, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Salonun açılışında konuşan Pülümür Kaymakamı Mekan Çeviren, "200 seyirci kapasiteli kapalı spor salonumuzun ihalesi 2012 yılında Pülümür Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından KDV dahil 1 milyon 229 bin 500 liraya ihale edilmişti. Söz konusu ihale bedelinin 212 bin 500 lirası Tunceli Valiliği Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında, 950 bin lirası Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı tarafından gerisi de Pülümür Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından karşılandı" dedi.

Sporun gençler arasında birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu güçlendirdiğini kaydeden Kaymakam Çeviren, "Gençlerimizi ruhen ve bedenen zinde ve formda kalmalarını sağlayacak spor salonumuzun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Başta valimiz olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun açılışta yaptığı konuşmada, ilçede gençlerin sportif faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri alanların önemine vurgu yaparak, spor salonunun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şefik Kara da yaptığı konuşmada, son yıllarda ilde spor tesisleri için önemli yatırımlar yapıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından spor salonunun açılışı gerçekleştirilirken, Kaymakam Mekan Çeviren’in de katıldığı voleybol maçı düzenlendi.