Tunceli Belediye Başkanlığı, Muharrem oruçlarının bitmesi nedeniyle aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Tunceli Belediyesi 12 gün tutulan Muharrem oruçlarının sona ermesinin ardından Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde binlerce kişiye aşure dağıttı. Aşure dağıtım öncesinde kısa bir konuşma yapan Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun, "Bugün on iki imamların bittiği gün. Orucunuz, lokmanız, birliğin; beraberliğin lokması olsun. Hak kabul etsin" dedi. Alevi inancında on iki imamların ve Hz. Hüseyin’in yerinin ayrı olduğunu belirten Altun, "Biz şuna inanıyoruz ki bir halk inancıyla, diliyle, kültürüyle var olabilir. Bizlere unutturulmak istenen inancımız, yok sayılan inancımız, yasaklanan inancımıza rağmen biz her koşulda, her şartta her zulme karşı direnerek bugün de inancımızın gerekliliğini yerine getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

On iki çeşidin sembolü olan aşurenin birlik, beraberlik ve halkların kardeşleşmesinin sembolü olmasını dileyen Altun, "Bu lokmamız ortak yaşamın lokması olsun. Bu lokmamız barışın lokması olsun. Tüm inanan; inançlı insanlarımızın bu uğurdaki çabasını, emeğini saygıyla karşılıyoruz" şeklinde konuştu.

Altun’un konuşmasının ardından Alevi dedesi Kadir Bulut dua etti. Duanın ardından Belediye Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun vatandaşlara aşure dağıttı.