2006 yılında Karaman Gençlik Merkezi ile kardeş okul ilan edilen Diyarbakır Şehitlik Lisesine saldırı düzenleyen PKK militanları kütüphaneyi yaktı.

Şehitlik Lisesi'ne girerek kütüphanenin bulunduğu kata çıkan saldırganlar Molotof kokteyllerini kütüphaneye atarak yangın çıkarmaya çalıştı. Kar maskeli örgüt üyeleri, teneffüsteki öğrencilerin çığlıkları arasında okulun koridorlarında dolaşıp molotofları öğretmenler odası ve müdür yardımcılarının bulunduğu odaların girişlerine atan örgüt üyeleri Şehitlik Lisesi Kütüphanesi saldırı sonunda tahrip olmasına neden oldu.
2006 yılında gençlik merkezi müdürlüğü yapan Arslan Sami Şen  ve Burçin Albayrak Diyarbakır Şehitlik Lisesini  Gençlik Merkezi ile kardeş okul olarak kabul etmişler  ve  topladıkları kitapları bu okula bizzat götürüp teslim etmişler. Saldırıya uğrayan okulun öğrencileri de 2006 Karaman ve Ermenek’te misafir edildi.
Karaman Gençlik Merkezi üyelerinden Fatma Duman, Mazlum Aslan, Fatma Altun, Mustafa Şahin , Ayşe Yavuz Diyarbakır’a giderek bir hafta kalmışlardı. Bu süre içerisinde saldırıda tahrip olan Şehitlik Lisesi Kütüphanesini düzenleyerek temaslarda bulundular. Fakat o dönemin idarecileri bu projeye destek olmadı ve proje kısa sürdü.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile yapılan görüşmede; Şehitlik Lisesi Kütüphanesinin tahrip edilmesine ve yaşanan saldırıya çok üzüldüklerini belirttiler. Konuyu takip ederek Karaman GSM olarak üzerlerine düşen bir şey olursa her zaman yardımcı olabileceklerini belirttiler.



GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE OLAY ŞÖYLE GERÇEKLEŞMİŞTİ;

Diyarbakır'da Şehitlik Lisesi'ne yüzleri maskeli 10 kişi tarafından el yapımı bomba ve Molotof’lu saldırı düzenlendi. Öğrencilerin derse giriş saatinde idare binasının hedef alındığı saldırıda 2 öğretmen 1 öğrenci yaralandı.

 

Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi'nde bulunan Şehitlik Lisesi'ne yüzü maskeli 10 kişi tarafından saat 08.20 sularında el yapımı patlayıcılar ile Molotoflarla saldırı düzenlendi. Saldırganların PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın lehine slogan atarak saldırıyı gerçekleştirdiğini anlatan görgü tanıkları, Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışını protesto amaçlı yaptıklarını kaydettiler. Patlayıcıların ve Molotofların yoğun olarak atıldığı idare binasında 1'i bayan 2 öğretmen ile 1 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırıdan sonra polis bölgeyi ablukaya alırken, yaralılar öğretmenlerin yardımıyla hastaneye götürüldü. Zırhlı araçların sevk edildiği Şehitlik Mahallesi'nde operasyon başlatan polis, bir taraftan okulun güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Okul tatil edilirken, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş ile okula gelerek incelemelerde bulundu.