AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, bir dizi ziyaret için Uşak’a geldi.

Uşak’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, ilk olarak kahvaltıda merkez köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Sorgun, buluşmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Uşak Belediyesini ziyaret etti.

Ziyarete Başkan Cahan’ın yanı sıra AK Parti Uşak Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş ve AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Ali Kumaş katıldı.

Uşak Belediyesi’nin il genelinde yürüttüğü çalışmalar ile yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi alan Sorgun, gerçekleştirilen projelerden dolayı Başkan Nurullah Cahan’a teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Cumhurbaşkanlığı sistemini esas alan Anayasa değişiklik teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni anayasa ile vesayete son vermeyi amaçladıklarını söyleyen Sorgun, “Halkımıza bunun sıradan bir seçim olmadığını çok iyi anlatmalıyız. 16 Nisan’da bir parti, milletvekili ya da belediye başkanı seçimi yapmayacağız. Burada milletin kendi kaderiyle ilgili bir seçim söz konusu. Bu açıdan 16 Nisan’da yapacağımız referandum tarihi bir seçimdir. Türkiye’nin 100 yıllık bir seçimidir. Şu anda bir tarafta Başbakan, hükümet ve Cumhurbaşkanı bu günkü parlamenter sisteme göre yürütmeyi temsil ediyor, meclis de yasamayı temsil ediyor. Yeni getirilen değişiklikte cumhurbaşkanlığı yürütmeyi temsil edecek, parlamento da yasamayı temsil edecek. Yeni Anayasa değişikliğine ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ülke genelinde vatandaşlarımızın büyük çoğunlukla ve en güçlü şekilde destek vereceğine yürekten inanıyorum" sözlerine yer verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “16 Nisan, devletimizin ve milletimizin geleceği için önemli bir kararı vereceğimiz gündür” dedi.

Başkan Cahan, “Bu günlere kadar milletimiz çok badireler atlattı. Yargı, askeri ve fetö darbe girişimleri ile karşılaştı. Ama yıkılmadı ve dimdik ayakta durmayı başardı. Bu açıdan 16 Nisan’da tarihi bir kararı vererek daha güçlü bir Türkiye için adımlarımızı atacağız. Milletimiz referandumda üzerine düşeni her zaman olduğu gibi yapacak ve yüksek oranda ’evet’ oyu çıkacaktır” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’a Uşak’ın simgesi olan Uşak halısını takdim etti.

Ahmet Sorgun daha sonra Organize Sanayi Bölgesi iş adamları ve Fabrika çalışanları ile bir araya geldi. Son olarak da Ulubey ve Karahallı ziyaretleri gerçekleştirerek kentten ayrıldı.