AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, Aralık ayı İl Danışma Meclisi Toplantısında Cizre’de meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara değindi.

Basri Yıldırım, “İç ve dış mihraklar, ülke ne zaman iyiye gitse, Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü de Türk’e kırdırıyordu. Cizre’de ise Kürt Kürt’e kırdırılıyor. Biz milletlerin bir birine kırdırılmasına son vereceğiz. Bu nedenle çözüm süreci mutlaka başarıyla tamamlanacaktır” dedi.

AK Parti Uşak İl Teşkilatı’nın Aralık ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı, Atatürk Kültür Merkezi’nde partililerin katılımıyla yapıldı. Divan Başkanlığı’nı Cafer Çankaya’nın üstlendiği toplantıya; AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Merkez İlçe Başkanı Turgay Eser ve partililer katıldı. Toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, Cizre’de meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara değindi. Basri Yıldırım, “Memleket üzerinde vaseyet kurmak isteyenlerle hep mücadele ettik. Darbeciler, paralelciler ve diğer örgütlerle yoğun bir mücadele veriyoruz. Yine Cizre’de iç ve dış mihrakların yönlendirilmesiyle olaylar yaşandı. Bu mihraklar, ülke ne zaman iyiye gitse, Türk’ü Kürt’e, Kürt’ü de Türk’e kırdırıyordu. Cizre’de ise Kürt Kürt’e kırdırılıyor. Biz milletlerin bir birine kırdırılmasına son vereceğiz. Bu nedenle çözüm süreci mutlaka başarıyla tamamlanacaktır” dedi.

UŞAK’TA BİR ÇOK HİZMET HAYATA GEÇİRİLDİ

AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi, Uşak’ta da önemli bir değişim ve dönüşümün yaşandığını söyleyen Basri Yıldırım, “Biz 80’li yılların kuşağıydık ve memleketin önünü açacağı söylenen fakat milletle hiç uyum sağlamayan Anayasa’yı gördük. Enflasyonun ne demek olduğunu ve milletin başına bela olan terörü tanıdık. Darbeleri gören bir nesil olarak, bir gecede hükümetlerin değiştiğine şahit olduk. 2002 yılına geldiğimizde bitmişliğin tükenmişliğin ortasında bir şeylerin yanlış gitmeyeceğine karar veren AK Parti, göreve başladı. Ne mutlu ki 2002’den beri Uşak’ta, doğalgaz yoktu ve bu gerçek oldu. Üniversite hayalimiz vardı ve bu bizim için bir ütopya gibiydi. Şimdi çok güzel bir kampusumuz var ve öğrenci sayımız 25 bine ulaştı. Duble yollar yapıldı ve ulaşımdaki aksamalar yüzde 99 oranında çözüldü. Önceden hep Avrupa Birliği’ne girmek isterdik, bugün olsa da olur olmasa da olur diyoruz. Biz sadece AB’yi özgürlüklerin artması ve hayat standartlarının yükselmesi adına istiyorduk. Fakat bugün bu eksikler tamamlandı. Şimdi sadece vize sorunu kalksın diye AB üyeliğine yönelik bir talep var” diye konuştu.

UŞAK’TA 3 MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

“Önümüzde teşkilatlar olarak büyük hedeflerimiz var” diyen Basri Yıldırım, 2015 genel seçimlerinde kentten 3 milletvekili çıkaracaklarını kaydetti. Ülke genelinde 330 milletvekilini aşma hedefleri bulunduğunu dile getiren Basri Yıldırım, “Öncelikle Fransızlar’dan alıntı yapılmış ve yamalı bohçaya dönmüş Anayasa’nın değişmesi şart. Milletin ihtiyaçlarına yanıt veren bir Anayasa, Türk toplumunun hep özlemi oldu. 330 milletvekili sayısına ulaşıp, Anayasa’nın halka uyum sağlar hale gelmesini hedefliyoruz. Bunun için teşkilatlar olarak canla başla çalışacağız” şeklinde konuştu. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da yaptığı konuşmada, belediye hizmetleriyle ilgili partililere bilgi verdi. AK Parti Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.