6 Aralık 2014 Cumartesi günü yapılacak AK Parti Uşak İl Kongresi öncesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile istişare toplantısı yapan İl Başkanı Basri Yıldırım, kentteki projeler hakkında bilgi verdi.

Basri Yıldırım, çalışmalarda meydana gelecek olası tıkanmaların aşılmasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun destek vereceğini kaydetti.

İlçe kongrelerini tamamlayan AK Parti Uşak İl Teşkilatı’nın, 5’inci Olağan İl Kongresi, 6 Aralık 2014 Cumartesi günü, Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak. AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım’ın yeniden aday olduğu kongreyi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül onurlandıracak. Merkez, Banaz, Ulubey, Sivaslı, Eşme ve Karahallı’dan katılacak yaklaşık 600 delegenin oy kullanacağı kongrenin ardından, 2015 Genel Seçimlerinde aktif bir şekilde görev alacak isimler belirlenecek. Kongre öncesi bir açıklama yapan İl Başkanı Basri Yıldırım, partisinin tazelenen yönetimle yoluna daha güçlü devam edeceğini ifade etti. Partisinin her seçimden güçlenerek çıktığını kaydeden Basri Yıldırım, “Partimizde kongreler ve seçimler hep barış içinde geçiyor. Şimdiye kadar Uşak’taki hiçbir kongremizde kırıcı ve partiye zarar veren her hangi bir olay yaşanmadı. Her ilçemizde, kongrelerin bir bayrak yarışı olduğunu belirttik ve yönetim kurulu üyelerimizin de aynı anlayışı göstermesi bizi memnun etti. 12 yıldır Türkiye’nin en büyük ailesi olan AK Parti, Uşak’taki kongrenin ardından büyük bir azim ve özveriyle Hakka ve halka hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

Yerel seçimlerden önce AK Parti Genel Merkezi tarafından verilen Uşak İl Başkanlığı görevini devraldığını söyleyen Basri Yıldırım, şöyle devam etti: “Bizim için koltukların hiçbir anlam ve önemi yok. Önem verdiğimiz yegane unsur, yola çıkma amacımız. Büyük Türkiye ve büyük Uşak’ı oluşturmak, halkın taleplerine yanıt vermek, ağlayan anaların yüreklerine su serpmek ve nerede olursa olsun ihtiyaç sahibine ulaşmak bizim temel amaçlarımızdır.”

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’YLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

Önceki gün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüştüğünü dile getiren Basri Yıldırım, kongre öncesi fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Basri Yıldırım, “Kongre öncesi yaptığımız ziyarette, kentin önemli konularını da gündeme getirdik. Görüşme sırasında, kentsel dönüşüm, kent park ve istihdam bazlı çalışmalarımız ilimiz için taşıdığı önemleri dile getirdik. Projeler hakkında bilgi verdiğimiz Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, olası tıkanmalarda önümüzü açacağının sözünü verdi” diye konuştu.

Basri Yıldırım, tüm Uşak halkını 6 Aralık Cumartesi günü yapılacak olan 5’inci Olağan İl Kongresine davet ettiğini sözlerine ekledi.