AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan, 23 Kasım 2014 Pazar günü yapılacak olan, 5’inci Olağan Merkez İlçe Kongresi öncesi yaptığı açıklamada, yeniden aday olmayacağını duyurdu.

30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde göreve gelen AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan, “23 Kasım günü, Uşak Merkez İlçe Kongremizi, birlik ve bütünlük içinde yapacağız. Bu dönemde bizim yeniden göreve devam edip etmeyeceğimiz zaman zaman gündeme geliyor. Şahsım Mehmet Aslan olarak, AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanlığı için yeniden aday olmayacağımı duyurmak istiyorum. Kongrelerimizi partimize yakışır bir şekilde tamamlayacağız. 7 Aralık 2015 günü de, sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla İl Kongremizi bitireceğiz. Kongrelerin sonunda tazelenen teşkilatlarımız, daha büyük bir güç ve azimle 2015 Genel Seçimlerine hazırlanmada lokomotif vazifesi görecek. Kongre sürecimiz, gerek Uşak’a ve gerekse ülkemize önemli faydalar sağlayacak” dedi. Partisinin ‘Yeni Türkiye’ idealini hayata geçirmek için büyük bir çalışma döneminden geçtiğine değinen Mehmet Aslan, parti teşkilatının kendisine vereceği her türlü görev ve sorumluluğa da hazır olduğunu belirtti.

UŞAK MERKEZ’DE 2 BELEDİYEYİ KAZANDI

AK Parti’nin Uşak’ın ve Türkiye’nin gelişimi için büyük emek verdiğini dile getiren Mehmet Aslan, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Uşak Merkez ve Bölme Belde Belediyeleri’nin AK Parti tarafından kazanıldığını hatırlatan Mehmet Aslan, “Uşak Merkez İlçe Teşkilatını kurmak üzere 10 Ocak 2014 günü görevlendirildik. Göreve geldiğimizde, dinamik ve başarı için elinden geleni yapacak bir yönetim oluşturduk. Mahalle, köy ve esnaf ziyaretlerimizi eksiksiz olarak yerine getirdik. Muhalefetin ve şer odaklarının yıldırma ve yıpratma operasyonlarına karşı da dimdik durduk. İl, gençlik ve kadın kolları yönetimleriyle eşgüdümlü olarak çalıştık. Emeklerimizin karşılığı olarak, 30 Mart günü yapılan yerel seçimlerde, yüzde 43,30’la Merkez ilçe ve Bölme Beldesini AK belediyelere dahil ettik” dedi.

10 Ağustos 2014 günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de, Uşak’tan yüzde 52,65’lik oy oranını yakaladıklarını dile getiren Mehmet Aslan, “Şimdi önümüzde kongre dönemi var ve delege seçimlerimiz tamamlandı. Kongre süreci demokratik bir şekilde devam ediyor. Partimiz 2015 genel seçimlerinde de başarıyla çıkacak güçtedir” dedi.