Uşak Belediyesi Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümü nedeni ile anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Bu bağlamda Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz esnaflara Türk bayrağı dağıttı. İsmetpaşa Caddesi’nde başlayan bayrak dağıtım törenini ise esnaf ve vatandaşlar tebrik etti. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, anlamlı bir haftaya yakışan anlamlı bir çalışma yaptıklarını kaydetti. Cumhuriyetin kolay kazanılmadığını kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bugün çok anlamlı bir güne daha ulaşmanın heyecanını yaşamaktayız. Bundan 91 yıl önce temelleri atılan cumhuriyetimizin 100. Yılına çok yaklaşmış bulunmaktayız. Bir asıra yaklaşan tarihi ile cumhuriyetimize yakışan bir çalışma yapmak istedik. Bu nedenle bu özel günde tüm esnaflarımıza Türk bayrağı dağıttık” dedi.

Bayrak dağıtımına vatandaşların da olumlu tepkiler verdiğini bildiren Başkan Cahan, her tarafın al bayraklar ile donatılmasının heyecan verdiği olduğunu iletti. Böyle özel günlerde belediye olarak tüm maneviyatı yaşatmaya devam edeceklerini aktaran Cahan, “ Biz böyle anlamlı günlerin tüm güzelliği ile yaşanması için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu sayede tarihimizi ve geçmişimizi en güzel şekilde yaşatacağız. Bayrakta bizim en anlamlı sembollerimizden birisi olduğu için şanlı bayrağımızı en iyi şekilde özel günlerimizde göstereceğiz” şeklinde konuştu.

CUMURİYETİMİZİN KIYMETİNİ BİLİYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin 91 yıl önce çok zor koşullarda atıldığını ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ”Ülkemiz düşman himayesinde yaşamayacağını ve esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya şanlı bir direniş ile göstermiştir. O tarihlerde tüm milletimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğinde düşman ordularını yenilgiye uğrattılar. Bayrağımız ise vatan evlatlarının kanlarının bir göstergesidir. Zor şartlarda elde ettiğimiz cumhuriyetimizin 91. Yıldönümü kutlamaktayız. Biz bu güne özel her yerin bayraklar ile donatılmasını istedik. Bu nedenle ekiplerimiz ile birlikte esnafımıza bayrak dağıtımını gerçekleştirdik. Esnafımız ve vatandaşlarımız bayrakların dağıtımı konusunda bizlere olumlu yaklaşım sergilediler. Biz bu coşkuyu şimdiden yaşatmanın heyecanını yaşamaktayız. Al bayrağımızın her yerde sergilenmesi bizler için oldukça değerlidir. Bundan sonra da özel günlerde bu şekilde etkinliklerimiz devam edecek “ dedi.