Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Belediye Meclisi’nde engellilerin içme suyunu ucuz kullanmalarına yönelik CHP grubunun verdiği önergeyi red ettiğini, önergenin AK Partili belediye meclis üyelerinin kabul oyu ile geçtiğini belirtti.

Konu hakkında bilgi veren Uludağ, Kasım Ayı Meclisi’nde kentte yaşayan engellilerin hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik olumlu kararlara imza attıklarını kaydederken, AK Parti grubu olarak engelliler için yapılan tüm projelerde siyaseti bir kenara bıraktıklarını dile getirdi.

Engelli vatandaşlara karşılık söylemlerinin de, eylemlerinin de tutarlı olduğuna dikkat çeken Uludağ, “Belediyemiz engelli vatandaşlarımızın kent hayatlarında sorunlarını en aza indirip uzun vadede bitirmek için ciddi bir çalışma yapmaktadır. Bu konuda kararlılığımız ise geçtiğimiz aylarda engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak adına verilen önergenin ardından gösterdiğimiz tutum ile ortadadır. İlgili komisyonlarda dahi, önergeyi verenler konuya sahip çıkmazlarken biz AK Parti grubu ve belediye yönetimi olarak sahiplendik” dedi. Belediye yönetiminde böylesine önemli konuları ciddiyet ile ele aldıklarını ve politikayı bir kenara bıraktıklarının altını çizen Uludağ, sosyal belediyecilik anlayışının da kendilerinin bu tür davranışları ile gerçekleşebileceğini iletti.

Bundan sonra da aynı kararlılık ile yollarına devam edeceklerinin altını çizen Uludağ, “ Belediye olarak sosyal belediyecilik anlayışımız ile ilimizin çocuğundan yaşlısına, kadınından engellisine kadar her anlamda proje üreteceğiz. Gelmiş olduğumuz siyasi fikirler de bizim bu şekilde çalışmamızı icap ettirmektedir. Bu nedenle söylediğimiz her türlü projeye de sahiplenmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Belediye Meclisine engellilerin kentteki yaşamlarını kolaylaştırmak adına CHP adına Meclis Üyesi Mehmet Karakoç tarafından sunulan önergenin ardından, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edilmişti. Komisyon’da yapılan görüşmeler esnasında ise konunun gelir tarifelerinin görüşüldüğü komisyon toplantısında karar verilmesi yönünde karar çıkmıştı. Gelir tarifelerinin görüşüldüğü son komisyonda, engelli vatandaşların su indiriminden faydalanması konusu, CHP ve MHP’li üyelerin “Red” oyu vermesine rağmen AK Partili temsilcilerin “Kabul” yönünde oy vermesi ile oy çokluğu sağlanarak olumlu komisyon raporu olarak ortaya çıkmıştı. Son olarak Belediye Meclisi’nde gelir tarifelerinin görüşüldüğü Kasım Ayı Bütçe görüşmeleri sonunda engellilerin hayatlarını değiştirecek kararları da kapsayan bütçe oylamasında da AK Parti grubunun 17 oyuna karşılık 10 red oyu olmasına rağmen engelliler için beklenilen oylama pozitif olarak gerçekleşti.

Ocak ayından itibaren uygulanacak kararlar ile kentte yaşayan engelliler su faturalarında indirim hakkına sahip olacak. Alınan karar ile kent içinde yollar ve kaldırımlar ise engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak şekilde düzenlenecek. Şehir içi ulaşım sağlayan otobüslerin sahipleri ise araçlarını engellilere göre dizayn edecek.