Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, eşi Halime Cahan ile birlikte ilk iftarını 15 Temmuz Şehidi Mehmet Çetin’in baba ocağında yaptı.

Başkan Cahan, "Huzurun ve barışın anlamı olan Ramazan ayının ilk orucunu tuttuk. İftarımızıysa bizlerin huzuru ve güvenliği için canını veren Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Şehit Mehmet Çetin kardeşimizin babasının evinde gerçekleştirdik." dedi.

Ramazan ayının coşkusu dün kılınan ilk teravih namazı ile başladı ve bugün oruçlar tutuldu.

İlk iftarını Şehit Mehmet Çetin’in ailesiyle geçiren Başkan Cahan, bunun kendilerine ayrı bir mutluluk verdiğini belirtti.

Başkan Nurullah Cahan, "Binlerce Müslümanın Allah rızası için niyetler getirerek nefislerine söz geçirdiği, barışın, kardeşliğin, huzurun ayı olan Ramazan’ı icra etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu mutluluğumuzu şehit ailemizle paylaşmak istedik. Kendimizi evladı olarak gördüğümüz, şehidimizin babası Hüseyin Çetin’e konuk olduk, ekmeğimizi bölüştük" açıklamalarında bulundu.

Devlete ve millete kurşun sıkan hainlere göğsünü siper eden 15 Temmuz Şehidi Mehmet Çetin’in babası ve kardeşleriyle birlikte yer sofrasında iftar yapan Başkan Cahan, "Onlar için ne yapsak azdır. Onlar bu topraklarda Türk bayrağının dalgalanması için evlatlarını vatana şehit veren yüce gönüllü insanlar. Şehidimiz için üzüldükleri kadar, gurur duyanlar. Aynı sofraya kaşık sallamak, onlarla birlikte olmak bizler için gurur kaynağı" diye konuştu.

İftar yemeğinin ardından Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Şehit Mehmet Çetin’in babası Hüseyin Çetin ve kardeşleriyle çay içerek sohbet etti.