UTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kandemir, şirket kuruluş aşamasında sözleşmenin ticaret sicili müdürü huzurunda imzalanmasına ve imza beyannamesinin ticaret sicili müdürlüklerinde düzenlenmesine ilişkin usul ve esasların Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yayınlandığını belirten bir açıklamada bulundu.

Resmî Gazete de yayınlanan tebliğ kapsamında şirket ana sözleşmelerin onaylatılmasında noter onayı zorunluluğu kalkmış oldu. Artık şirket kuruluşunda ki işlemler noterin dışında Uşak Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki Ticaret Sicil Müdürlüğü nezdinde de gerçekleştirilebilecek. Ticaret Sicil Müdürü artık imza beyannamesini ve ana sözleşme tasdiklerini yapabilecek. Diğer yandan TOBB ve Maliye Bakanlığı tarafından geliştirilen Harç Takip Sistemi yazılımı ile vergi daireleri tarafından alınan Ticaret Sicil Harçları da bundan sonra Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından tahsil edilebilecek.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı S. Selim Kandemir; “Üyelerimizin lehine uygulamalar içeren tebliğ dolayısıyla emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Düzenlemelerle birlikte şirket kuruluşlarında prosedür sayısı da düşüyor. 1 haftada yapılan işlemler ise 2 gün içerisinde tamamlanıyor. Dışarıda ödenen ilan ücretleri ve Rekabet Kurumu Payı’nın odalar tarafından tahsili içinde çalışmalar devam ediyor. Bu iki ödeme de çok yakında ticaret ve sanayi odalarında yapılabilecek. Tüm bu uygulamalar, üyelerimizin iş ve zaman kaybını ortadan kaldıracak” şeklinde konuştu.