Uşak Belediyesi Kayaağıl Jeotermal Tesisleri’nin yenilenmesi kapsamında başlayan soğuk su kaynağı çalışmasında önemli adımlar atıldı.

Buna göre Karabol Deresi mevkisinden tesislerin soğutma suyu ve su ihtiyacının karşılanması için çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların kısa süre içinde bitirileceği ön görülüyor. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan termal tesis için çekilen hattın önemli olduğunu belirtti. Uşak’ta belediye olarak kaynakları en verimli şekilde kullandıklarına işaret eden Başkan Cahan, “İlimizde jeotermal kaynağımızın ve tesisimin en iyi yerlere gelmesi adına belediyemiz çalışmaktadır. Geçtiğimiz aylarda tesisimizde başlayan bakım ve onarım çalışmaları ile beraber tesisin soğuk su ihtiyacının karşılanması gerekiyordu. Biz bu konuda hemen çalışmalara başladık ve ihtiyacı bir daha hissedilmeyecek şekilde sona erdireceğiz” dedi.

Termalde su ile ilgili sıkıntıların bitmesi ile daha verimli çalışmaların olacağına dikkat çeken Başkan Cahan, tesislerin bitecek çalışmalardan sonra en iyi konumlara geleceğinin altını çizdi. Uşak Belediyesi’nin mevcut işletmeleri ve projelerinde akılcı davranarak çalışmaları sürdüreceğini dile getiren Cahan, “Belediye olarak bütün projelerimizde biz ciddiyet ile çalışmalarımızı sürdürerek yolumuzda ilerliyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız projelerin ise ayaklarının yere sağlam basması için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bu nedenle bundan sonra da geleceği gören ve düşünen çalışmalar içinde olacağız” ifadesini kullandı.