Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak şubesinin düzenlediği ve geleneksel hale gelen “Cumhuriyet Balosu”nun 11.’si düzenlendi.

Çağrı Düğün Salonu’nda düzenlenen baloya CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, Sivaslı Belediye Başkanı Nihat Sazlıgöl, Ulubey Beldiye Başkanı Ali Rıza Ada, CHP Meclis Üyeleri, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Nadi Sancar, Banaz ADD Başkanı Kürşat Kaçargil, CHP İlçe Başkanları, CHP Gençlik Kolları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan balo, ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir’in yaptığı konuşma ile devam etti. Güvenir yaptığı konuşmasında, Cumhuriyet balosuna katılmanın cesaret ister bir hale geldiğini belirterek; “Bugün çok karmaşık duygular içerisindeyiz. Bir yandan sevinci, bir taraftan acıyı diğer taraftan da ülkemizin ve cumhuriyetimizin geleceğine yönelik endişeleri bir arada yaşıyoruz. Daha 301 işçimizi kaybetmemizin üzerinden çok fazla zaman geçmemesine rağmen hala göçük altında bulunan 18 maden işçimizin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailelerine sabır diliyoruz. Bunun sorumlusu özelleştirmelerle ülke kaynaklarına peşkeş çekerek taşeron işçiliği icat eden, işçi ve iş güvenliğini hiçe sayan hükumettir” dedi.

ADD Uşak Şubesi’nin baskılara rağmen sorunların çözümü için halkla bir araya gelmeye devam ettiğini belirten Güvenir, örenek proje olarak seçilen Ödev Evi projesinin merkez tarafından diğer illerde de uygulanılması için çalışmalar yapıldığını söyledi. Aybey’deki Ödev Evi’nde öğrencilere kırtasiye yardımları ailelere de gıda yardımlarında bulunduklarını ifade eden Güvenir, dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

ADD’ye destek verenlere teşekkür edilirken gece ADD Ödev Evi öğrencilerinin şiirlerini okuması ile devam etti. Cumhuriyet Balosu’nun sonunda ödül töreni yapıldı.