Uşak Belediyesi ve Uşak Alevi Kültür Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesindeki Işık Çakır Sultan Cemevi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Seddar Yavuz, Milletvekili Mehmet Altay, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Alevi Dedesi Nazmi Aydedeoğlu, Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Seddar Yavuz, Muharrem ayının tüm Müslümanlar için önemli, kutsal ve sevinç ayı olduğunu belirterek “İslam dünyasının bir ve beraberliğe, bir birini daha çok sevmeye ve kardeşliğe ihtiyacı var” dedi.

Karbela gibi sınavların insanlığın önünde devam ettiğini belirten Vali Seddar Yavuz, “Osmanlı İmparatorluğunun yıkıldığı günden bugüne İslam Dünyasında kan ve gözyaşı hiçbir zaman durmadı. Küçücük bir İsrail’in Müslümanlara yaptığı zulüm ve hepimiz için kutsal olan Mescid-i Aksa’ya Müslüman kardeşlerimizin girememesi bizlerin içinde bir hançer olmaya devam ediyor. Biz millet olarak İslam dünyasını tekrar toparlayabilecek, dünyadaki haksızlığa karşı durabilecek yegane Millet ve coğrafyayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti etnik kökeni, dini inancı ne olursa olsun herkesin sığınabildiği ikinci adresidir. Ancak 77 milyon vatan evladının ise sığınabileceği ikinci bir adresi yoktur. O yüzden Balkanların, Kafkasların ve Ortadoğu’nun hatta Afrika’nın ikinci adresi Türkiye’dir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde birlikteliğimizi, kardeşliğimizi mutlak suretle arttırmalıyız. Bu ülke herkese yeter. Bu ülkede herkese yetecek kadar iş, aş ve hoşgörü var. Laikliğin en güzel uygulamalarını Osmanlı ve bizim kadim medeniyetimiz gerçekleştirmiştir. Devletimiz vatandaşımızın her türlü sorununu çözme konusunda kararlıdır. Biz acılarımızdan ve sıkıntılarımızdan ders alarak yarını nasıl kuracağımızı kararlaştırmalıyız. Geleceğe bakabilmemiz güvenle açısından daha doğru ve sağlıklı yaklaşımları hepimiz göstermeliyiz” dedi.

Konuşmaların ardından semah gösterisi yapılırken etkinlikler lokma duasının ardından aşure dağıtımı ile sona erdi.