Uşak Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Uşak Belediyesi 1. Tiyatro Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın katılımıyla belediye binası önünde mehteran takımı gösterisiyle başlayan kortej yürüyüşü, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda son buldu. Değişik illerden gelen tiyatro ekiplerinin katıldığı korteje, Uşak’lı vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Sanatla dolu 5 günün yaşanacağı Uşak’ta her yaştan ve kesimden vatandaşlar düşünülerek oyunlar sahnelecek.

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan 5 gün boyunca etkinliklerin devam edeceğini ifade etti. Uşak’ta sanatla dolu günlerin yaşanacağını ifade eden Başkan Nurullah Cahan, “Uşak sanat adına tarihi günlerinden birini yaşıyor” dedi.

Cahan, “Şehrimizde ilk defa bir tiyatro festivali düzenliyoruz. Yaklaşık 8 tane ilimizden gelen tiyatro kulüpleri burada. Uşak Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl kulübümüzü kurmuştuk. Ekibimiz çok başarılı işlere imza attı ve Uşak’ta yapılan il yarışmasında birinci oldu. İnşallah bölge yarışmalarına da katılarak bizleri onure edecekler. İlimizi artık sanat alanında geliştirmek istiyoruz. Bunun neticesinde düzenlediğimiz tiyatro festivali ile hemşehrilerimize sanatla dolu günler yaşatmak amacındayız. Kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek” dedi.

Etkinliklerin halka açık ve ücretsiz olduğunun altını çizen Başkan Cahan, “Uşak’ı yaşanabilir ve sosya-kültürel etkinliklerle vatandaşlarımızın mutlu olduğu bir kent haline getirmak istiyoruz” ifadesini kullandı. Cahan, “Sanatla iç içe olan bir şehiriz. Özellikle tiyatro kulübümüzün bir yıllık serüveninde hep birlikte güzel işler yaptık. İnanıyorum ki vatandaşlarımız dolu dolu bu festivalden yararlanacak. Uşak için bir ilki başarmanın mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz. Şehir dışından gelerek burada gösteri yapacak tiyatrocu kardeşlerime de çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu tür festivallerimizi artırarak Türkiye ve Dünya çapında ilimizin adına duyurmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu eğitmeni Murat Çubukçu, 2 çocuk, 5 yetişkin oyunu olmak üzere 7 tane oyunun sahneleneceğine değinerek, “7’den 77’ye herkesi düşünerek oyunlarımızı sahneleyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Festivalin açılışında ise Denizli’den gelen Tiyatro Cezve adlı tiyatro grubunun "İntifada" isimli oyununu sahnelendi.