Uşak Ticaret Meslek Lisesi ve İspanya’dan Col-legi Sanra Cruz okullarının ortaklaşa hazırladığı AB Farklı Dil ve Kültürlerin Kaynaşması projesi kapsamında Uşak Belediyesi’ne Col-legi Sanra Cruz okulu yöneticileri ziyarette bulundu.

Uşak Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ’ın İspanya’dan gelen misafirlerini konuk ettiği ziyarette kültürler ve Uşak’ın değerleri konuşuldu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ, Uşak’ın değerlerinin farklı ülke vatandaşları tarafından öğreniliyor olmasının heyecan verici olduğunu belirtti. Belediye olarak yabancı misafirlerde en iyi şekilde kenti anlatmak istediklerini anlatan Başkan Vekili Uludağ, “ Bugün dünyada sınırlar giderek kalkmakta ve küreselleşme son hızı ile sürmektedir. Bu durum ülkeler arasında vatandaşların geçişlerini kolaylaştırmakta ve ülkelerin değerlerinin tanıtımı önemli kılmaktadır. İlimizde de geçmiş yıllardan bu yana AB projeleri ile kendi değerleri güzel bir şekilde anlatılmıştır. Bugün Ticaret Meslek Lisesi’nin içinde olduğu projede şüphesiz ilimiz adına son derece önemlidir. Biz de belediye olarak ilimizi elimizden geldiğinde anlattık” dedi.

Ziyaretin ardından Uşak değerlerinin en iyi şekilde anlatılması için Uşak Belediyesi’nin kültürel tesislerinin de inceleneceğini ileten Uludağ, burada da çok değerli bilgilerin edinileceğini bildirdi. Yakın zamanda İspanya’da aynı okulun öğrencilerinin Uşaklı ailelerin evlerinde kalacağına dikkat çeken Uludağ, “Proje kapsamında çok yakında İspanya’dan ilimize öğrencilerin geleceğini ve Uşaklı öğrencilerimizin evinde ağırlanacağını öğrendik. Biz bu ziyarette de elimizden geleni yaparak ziyaretçilerimizin birer Uşak kültür elçisi olması için çaba vereceğiz” diye konuştu.