Uşak İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekip ve yaya devriyeler tarafından yapılan çalışmalar neticesinde okul çevresinde güvenliği tehdit eden 70 şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.

Okulların güvenliğinin devamını ve öğrencilerin eğitimlerinin güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak amacıyla il merkezinde bulunan okullar civarında yasaklara uymayan 68 şahıs, Sivaslı ilçesinde 2 şahıs olmak üzere toplam 70 şahıs hakkında yasal işlem gerçekleştirildi.

Yine il merkezindeki okullar civarında yapılan kontrollerde 45 aranan şahıs yakalanarak haklarında yasal işlem gerçekleştirildi.

Emniyet müdürlüğü yetkililerince yapılan açıklamada; “Okula giden çocuklarımızın, her türlü suç ortamından ve şiddetten uzakta, güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürmeleri amacıyla alınan tedbirler ve yapılan görevlendirmeler kapsamında, görevlilerimizce, eğitim ve öğretim döneminin başladığı tarihten itibaren, okul önlerinde, okulla alakasız olarak bulundukları tespit edilen 56 şahsa 10.584 TL, yine okullar civarında dolaşan üzerlerinde maksat dışı bıçak taşıyan 14 şahsa 2.646 TL olmak üzere toplamda 70 şahsa 13.230 TL idari yaptırım kararı uygulanmıştır” denildi.