Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın başkanlığında kurulan engelliler platformu ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Hizmet Binası’nda yapılan toplantıya Başkan Cahan’ın yanı sıra Uşak Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Ufuk Turpcan, Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İsmail Ünal, Belediye Meclis Üyeleri Emine Yıldırım, Mehmet Yaşar, Sevgi Coşkun ve Aynur Yurtsever ve engelli haklarını savunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ilk toplantıda, sorunların tamamen bitirilmesi için periyodik olarak toplantı yapılmasına karar verilirken, engellerin aşılmasına adına yapılacak çalışmalar da masaya yatırıldı. Uşak’ta engellerin yok edilmesinde STK’lar ile ortak aklın yürütülmesinin son derece önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Cahan, bu nedenle oluşturdukları platformun değerli bir iş yaptığına dikkat çekti. Toplantıya farklı sivil toplum kuruluşlarının katılımının sorunların algılanmasında fayda sağlayacağının altını çizen Cahan, “Belediye olarak göreve gelmemizin akabinde en hassas olduğumuz konuların başında engellilerimizin sorunları ve aşılması yer alıyordu. Kentte engellerin kalmaması adına her ne kadar çalışmalarımız devam etse de bizlere proje ve yapılacaklar aşamasında en büyük yol gösterici engelli kardeşlerimiz olacaktı. Bu nedenle platformu oluşturarak ilk değerlendirmelerimizi yaptık” dedi.

Toplantıda kent içinde nasıl çalışmalar yapılabileceğinin sinyallerini aldıklarını ileten Cahan, gerekli çalışmaların ise hemen başlayacağını bildirdi. Platformun başka kentlere örnek teşkil edeceğini belirten Cahan, “Oluşturduğumuz kurulumuz birlikte çalışma bilinci ile Uşak’ta engelleri kaldıracak ve güzel projelere imza atacaktır. Sadece şehircilik anlamında değil, aynı zamanda istihdam sağlama konusunda ve sosyal konularda da engelleri kurulumuz ile aşacağız. Yapacağımız çalışmalar emsal teşkil edecek” ifadesini kullandı